Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftellen naar EK Futsal is begonnen

KNVB Media
KNVB Media
19 januari, 10:00
0:35

Over precies een jaar start het EK futsal in Nederland. - Foto: KNVB Media

Het aftellen is begonnen: over precies een jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat zal worden gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en Martini Plaza (Groningen).

Het wordt het grootste EK ooit. Vanaf 19 januari 2022 strijden liefst zestien Europese landen om de titel. Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op 6 februari gespeeld. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde.

Het is niet voor het eerst dat Nederland host is van een eindtoernooi. In 1989 werd het wereldkampioenschap in Nederland gehouden en haalde Oranje de finale, die het van Brazilië verloor (2-1). In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK in Antwerpen.

EK Futsal in Nederland EK Futsal in Nederland Houd deze website in de gaten voor de laatste updates zoals loting en kaartverkoop.

Interlands en livestream 

Vanwege de topsportstatus van het Nederlands zaalvoetbalteam kan het voorbereidingsprogramma  op het EK 2022 de komende periode doorgang vinden. Om volgend jaar zo goed mogelijk voor de dag te komen, werkt de ploeg van bondscoach Max Tjaden op intense wijze toe naar het EK. De eerste stappen van 2021 zijn op trainingsgebied al gezet. Nu is het tijd voor de eerste interlands van het nieuwe jaar.

Te beginnen op zondag 24 januari, als Oranje een uitwedstrijd tegen België speelt. Op 25 en 26 januari is Litouwen op de KNVB Campus in Zeist de opponent. Litouwen is later dit jaar gastheer van het wereldkampioenschap. De wedstrijden tussen de EK-host en de WK-host zijn besloten, maar via een livestream te volgen via het Youtube-kanaal van OnsOranje.

YouTube OnsOranje YouTube OnsOranje Ga naar het YouTube-kanaal van OnsOranje.

Oefenprogramma:

DatumTijdWedstrijd
Zondag 24 januari15.30 uurBelgië - Nederland
Maandag 25 januari16.00 uurNederland - Litouwen *
Dinsdag 26 januari19.00 uurNederland - Litouwen *

* Live te bekijken via het YouTube-kanaal van OnsOranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen