Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers na lange pauze voorbij Duitsers

KNVB Media
KNVB Media
14 september 2020, 19:15

De zaalvoetballers van Oranje wonnen met 3-1 van Duitsland. - Foto: KNVB Media

Maar liefst 232 dagen moest het Nederlands zaalvoetbalteam wachten op een interland. Na de verloren wedstrijd tegen Frankrijk - op 26 januari - volgde een lange periode van stilte, die onlangs al werd doorbroken met enkele trainingsactiviteiten. Nu, bijna 9 maanden later, won Oranje een oefenwedstrijd van Duitsland: 3-1. 

De interland vond maandag op een prachtige nazomermiddag plaats op de KNVB Campus in Zeist en kende vanwege corona een besloten karakter. Oorspronkelijk zouden Nederland en Duitsland het twee keer tegen elkaar opnemen, in Duisburg (gisteren) en in Zeist (morgen). De dubbele ontmoeting werd echter omgezet naar één confrontatie. In aanloop naar het trainingskamp, testte een Duitse speler bij zijn club positief. Hierdoor mochten ook vier van zijn ploeggenoten niet tot de selectie behoren.

WK-finale

De Duitse zaalvoetballers staan sinds enige tijd onder leiding van de Nederlander Marcel Loosveld. De oud-bondscoach - in 2014 nog actief op het EK in Antwerpen en doelpuntenmaker in de WK-finale van 1989 - oefende in 2019 ook al tegen Nederland. Toen won Oranje met 5-3. 

Loosveld zag dat doelman Barry de Wit een basisplaats kreeg van bondscoach Max Tjaden, zijn voormalige assistent. Dit mede dankzij de afwezigheid van de geblesseerde Manuel Kuijk. De doelman van ASV Lebo redde Oranje enkele keren fraai, onder meer door een tien metertrap van Manuel Fischer te keren. De thuisploeg creëerde ook enkele mogelijkheden, maar kon via Oualid Saadouni, Said Bouzambou en Illias Bouzit niet scoren. De ruststand was daarom 0-0. 

— Foto: Jorg Ooievaar in duel met een Duitse tegenstander. 

De doelpunten werden in Zeist bewaard voor de tweede helft. De Duitsers profiteerden vlak na rust van weifelend optreden van de debuterende doelman Youssef Ben Sellam. Alex Günter was verantwoordelijk voor de 0-1. Maar Oranje toonde veerkracht en trok in het vervolg de wedstrijd naar zich toe. Yoshua St Juste maakte op aangeven van Bouzambou vijf minuten na rust de gelijkmaker. Niet veel later rondde Amir Molkârâi een goede aanval en dito voorzet van Bouzit op fraaie wijze af. 

Slotfase

In de slotfase werd de score nog fraaier voor de mannen van Tjaden. Met nog anderhalve minuut op de klok strafte Molkârâi fataal balverlies tijdens het Duitse powerplay af. 

— Foto: Amir Molkârâi na de 3-1: de buit is binnen. 

Tjaden was gematigd tevreden over het eerste optreden na lange tijd. “Ik ben blij met de overwinning, maar zag wel veel punten die we moeten verbeteren. Er mogen fouten gemaakt worden, dat hoort ook bij het zaalvoetbal. Vallen is niet erg, alleen moet je niet blijven liggen. Je moet ook weer opstaan. Dat hebben we wel gedaan.’’ 

De overwinning is een fijne opsteker voor het Nederlands zaalvoetbalteam, dat op 1 en 3 november tegen Rusland zou spelen. “Die wedstrijden hebben we vanwege corona al geannuleerd. We zijn nu hard op zoek naar een vervangende tegenstander”, zei Tjaden na afloop.  

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Duitsland

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen