Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ex-zaalinternational Ton Bakhuis overleden 

KNVB Media
KNVB Media
19 april 2020, 13:15

Oranje luistert naar het volkslied bij het WK 1989. Ton Bakhuis staat links naast aanvoerder Vic Hermans. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het trieste bericht ontvangen dat ex-zaalvoetbalinternational Ton Bakhuis is overleden. Bakhuis was keeper van het Nederlands zaalvoetbalteam in de WK-finale in 1989, die met 2-1 verloren ging.  

Ton Bakhuis keepte in de zaal voor FV Snoekie en maakte onder bondscoach Evert Teunissen op 10 oktober 1985 zijn debuut voor Oranje, in een met 3-0 gewonnen  wedstrijd tegen Italië. In totaal zou hij 28 interlands spelen. 

WK-finale

Hoogtepunt in zijn loopbaan was ongetwijfeld het wereldkampioenschap in eigen land, in 1989, het allereerste WK zaalvoetbal ooit. Nederland speelde in Rotterdam in een uitverkocht Ahoy’ de finale tegen Brazilië. Ondanks een doelpunt van Marcel Loosveld verloor het gastland met 2-1. Het was tevens de laatste keer dat Bakhuis voor Oranje uitkwam.

Ton Bakhuis is 66 jaar geworden. De KNVB wenst alle familie en vrienden van Ton Bakhuis veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen