Zaalvoetballers verliezen oefenduel in drie fases

2 december 2019, 22:00

Said Bouzambou (5) in achtervolging op een Tsjechische speler. - Foto: Cezka Fotbalova Reprezentace

Het Nederlands zaalvoetbalteam sluit het voetbaljaar af in Tsjechië, waar het twee oefenwedstrijden speelt. Het eerste deel daarvan liep maandagavond uit op een teleurstelling. In Ostrava werd door met name drie zwakkere fases verloren: 8-3.

Bondscoach Max Tjaden kan in Tsjechië niet beschikken over zijn sterkste selectie. De spelers van Hovocubo - meestal met vier of vijf spelers aanwezig - werden ontlast vanwege het drukke schema dat zij hebben gehad en ontbraken deze keer.

Zodoende kregen spelers als Illias Bouzit, Jorg Ooievaar en Barry de Wit veel speeltijd. "Zij hebben zich prima staande gehouden", had Tjaden gezien.

Geen onbekenden

Tsjechië en Nederland zijn geen onbekenden voor elkaar. Op de dag af een jaar geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar in Sittard en waren de gasten met 5-4 te sterk.

In Ostrava was het verschil groter. Oranje kende een matige start. In de eerste zes minuten van het duel moest Nederland al drie tegentreffers slikken. "We hebben middels afspraken een bepaalde basis waar we altijd op terug kunnen vallen, maar die viel vanavond weg. De 1-0 bijvoorbeeld, valt uit een intrap van ons."

De line-up van Oranje in Ostrava.

Mo Attaibi maakte op fraaie wijze de 3-1, maar in de laatste fase van de eerste helft wist Tsjechië nog verder weg te lopen van Nederland door nog eens twee keer te scoren.

In de tweede helft verrichte doelman Barry de Wit de nodige knappe reddingen en kwam de ploeg van Tjaden via Illias Bouzit en Jamal el Ghannouti zelfs terug tot 5-3. Verder liet de thuisploeg het echter niet komen. Oranje kreeg nog drie tegentreffers te verwerken en werd met een ruime nederlaag terug naar het hotel gestuurd.

Drie fases

Tjaden: "We hebben de wedstrijd in drie fases verloren: de beginfase, vlak voor rust en vlak voor het einde. Neemt niet weg dat de nederlaag terecht was. Ik had gezien de onderlinge wedstrijden van vorig jaar gedacht dat de kwaliteiten van de ploegen dichter bij elkaar zouden liggen."

Dinsdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Dan wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk de opstellingen en statistieken van de oefeninterland Tsjechië - Nederland (8-3).