Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK-droom zaalvoetballers spat uiteen na horrorminuut

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober 2019, 17:00

Said Bouzambou mist met Oranje het WK 2020. - Foto: KNVB Media

Een absolute horrorminuut heeft de WK-droom van het Nederlands zaalvoetbalteam uiteen doen spatten. Oranje moest twee fatale tegengoals in de slotminuut van de wedstrijd tegen Albanië slikken. Hiermee werd een zekere overwinning - en daarmee nog een minieme kans op de Eliteronde richting WK 2020 - door de neus geboord: 4-4.

Direct na het laatste fluitsignaal gaat Mouhcine Zerouali naar de grond. Languit. Het shirt verdwijnt over het hoofd. De international beseft het: het WK 2020 wordt zonder hem en Nederland gespeeld. Een harde klap, zeker gezien de manier waarop de deceptie in het Roemeense Piatra Neamt tot stand kwam. 

Het Nederlands team had zaterdagmiddag slechts één taak: winnen. En dan het liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil. Alleen dan nog maakte het een kans op de tweede plaats, als Kazachstan later op de dag van thuisland Roemenië wist te winnen. In dat geval zou Nederland op de tweede plaats in de poule eindigen en Roemenië op doelsaldo achter zich houden. 

Scoren 

— Foto: Jordany Martinus scoorde in de eerste helft voor Oranje. 

De ploeg van bondscoach Max Tjaden wist dus wat er te doen stond: scoren. Ook al omdat het doelsaldo na het gelijke spel tegen Roemenië en de oorwassing tegen Kazachstan (5-0), opgepoetst moest worden. 

De opdracht was goed overgekomen, want Oranje scoorde ging rusten met een 3-0 voorsprong. Youssef Makraou (2 x) en Jordany Martinus tekenden voor de treffers. Doelman Manuel Kuyk kreeg niet heel veel te doen, maar stopte wel een tienmetertrap. 

Voorsprong verdampt

Waar Nederland in de tweede helft op jacht ging naar meer treffers, kreeg het er juist één tegen. De voorsprong verdampte nog meer toen de al uitgeschakelde Albanezen terugkwamen tot 3-2, juist nadat Said Bouzambou op de paal had geschoten.

Voor Tjaden het sein om in balbezit met een extra veldspeler te gaan spelen. In de moeizame zoektocht naar meer treffers kreeg ‘doelman’ Lahcen Bouyouzan nog twee uitstekende kansen en raakte hij later nog de paal. Mats Velseboer schoot wel raak: 4-2. 

— Foto: Een bittere pil voor Max Tjaden: Oranje is uitgeschakeld voor het WK 2020 in Litouwen. 

En toen brak de de laatste minuut aan. Eén waarin Albanië nog twee keer wist te scoren en daarmee de WK-kansen van Oranje aan diggelen schoot. Een regelrechte anti-climax. Oranje eindigt zodoende als derde in de poule, met twee punten uit drie wedstrijden.

Roemenië en Kazachstan zijn voor de onderlinge wedstrijd al zeker van een plek in de volgende kwalificatieronde. En Oranje? Dat maakt zich op voor het EK 2022, waarvan het de trotse gastheer is. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen