Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Openingsduel WK-kwalificatietoernooi cruciaal voor Nederlandse zaalvoetballers

KNVB Media
KNVB Media
19 oktober 2019, 13:30

Youssef Makraou maakt deel uit van de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt volgende week in Roemenië een kwalificatietoernooi voor de 2020 FIFA Futsal World Cup. Nederland is ingedeeld in groep 5, samen met Kazachstan, Albanië en Roemenië.

Nederland en Albanië wisten zich als groepswinnaar respectievelijk runner up van de voorrondetoernooien te plaatsen voor de eigenlijke kwalificatiereeks. Kazachstan en Roemenië behoren beide tot de top 16 van het internationale (Europese) zaalvoetbal en hoefden daarom geen voorronde te spelen.

Sleutelwedstrijd

Nederland opent het toernooi woensdag 23 oktober tegen de gastheer, volgens bondscoach Max Tjaden waarschijnlijk het belangrijkste duel: “Ik verwacht dat de ontmoeting met Roemenië de sleutelwedstrijd wordt. Ik kan wel zeggen dat we aan elkaar gewaagd zijn. De laatste vier wedstrijden spreken wat dat betreft voor zich: twee keer gelijk, eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Momenteel zit de kracht van het Roemeense team ‘m met name in hun vier “Brazilianen”.

Maar Tjaden acht Nederland niet kansloos. “Wij hebben een sterk collectief, met specifieke individuele kwaliteiten. Een team dat al langer bij elkaar is en goed op elkaar is ingespeeld. En mocht het er onverhoopt tegen Roemenië niet in zitten, dan moeten we Kazachstan in de tweede groepswedstrijd zien pootje te lichten. ”

De selectie

De volgende vijftien spelers vertrekken maandag naar het Roemeense Piatra Neamt:

NaamClub
Barry de Witasv LEBO
Youssef Makraouasv LEBO
Karim MossaouiBintang Timur (IND)
Dennis van den EijndenFC Eindhoven
Jamal el GhannoutiFC Eindhoven
Jordany MartinusFC Eindhoven
Manuel KuijkFC Eindhoven
Mouhcine ZeroualiFC Eindhoven
Mohammed BouraarassiFCK De Hommel
Youssef Ben SellamGroene Ster
Lahcen BouyouzanHovocubo
Mats VelseboerHovocubo
Yoshua St. JusteHovocubo
Jorg OoievaarHV/Veerhuys
Said BouzambouKK Malle Beerse

Stand-by:

Naamclub
Ilias BouzitFC Marlene
Abdessamad AttahiriHovocubo

De weg naar het WK

In totaal nemen 32 Europese ploegen deel aan de WK-kwalificatietoernooien. Hiervan gaan zestien teams (de groepswinnaars en runners-up) door naar de Eliteronde, die uit vier groepen van vier ploegen bestaat. De vier groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK in Litouwen, terwijl de (vier) nummers 2 onderling via play-offs uitmaken, welke twee ploegen een ticket naar het WK kunnen boeken. De negende editie van het WK zaalvoetbal vindt van 12 september tot en met 4 oktober plaats in Litouwen.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen