Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Max Tjaden tevreden: 'Doelstelling was groepswinst'

KNVB Media
KNVB Media
3 februari 2019, 12:00

Oranje is na 3 overwinningen door naar de volgende ronde voor WK-kwalificatie. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Max Tjaden kan tevreden terugkijken op het WK-kwalificatietoernooi zaalvoetbal in Bulgarije. Zijn ploeg verzekerde zich met drie overwinningen van de groepswinst en stoomt door naar de volgende fase van de kwalificatie voor de 2020 FIFA Futsal World Cup in Litouwen. 

"Het was onze doelstelling om ongeslagen te blijven", aldus Max Tjaden na de derde overwinning in Groep G. Zaterdagavond werd gastland Bulgarije met maar liefst 6-1 aan de kant gezet. Eerder deze week waren Estland (4-1) en Montenegro (4-2) al slachtoffer van Oranje. 

Ongeslagen

"Al zit er wel een groot verschil in ongeslagen blijven met één overwinning en twee gelijke spelen of drie overwinningen. Ik ben erg blij met de negen punten die we behaald hebben. Estland, Montenegro en Bulgarije zijn normaliter ploegen waar we van moeten winnen, maar ik ben ook tevreden over ons veldspel." 

Halverwege de wedstrijd had Oranje negen keer het doel van de Bulgaren onder vuur genomen, terwijl doelman Manuel Kuijk in de eerste helft geen enkele redding heeft moeten verrichten. "Ik vind negen doelpogingen voor ons aan de lage kant. Dat getal mag nog wat hoger. Dat we er in de eerste helft vier verzilveren, is dan wel weer erg positief." 

— Foto: Spelers en staf van Oranje poseren in het Bulgaarse Varna. FOTO: Kostas Damianou

Direct na rust maakte Bulgarije de 4-1. "Het leek even de verkeerde kant voor ons op te gaan, het publiek ging Bulgarije steunen. Maar de jongens herstelden zich goed." Yoshua St. Juste en Mohamed Bouraarassi zorgden achtereenvolgens voor de 5-1 en 6-1, waarmee de spanning definitief verdwenen was. "Je ziet dat de sfeer in de groep erg goed is. Na de eerste twee overwinningen zaten we er lekker in. De jongens gunnen elkaar de bal. Ja, op dat soort momenten zit ik te genieten op de bank."

Ontlading

Na de wedstrijd was er ruimte voor ontlading. "Het was feest in de kleedkamer. Muziek aan, er wordt op deuren geslagen. Dat hoort erbij en mag nu." 

Tjaden kijkt terug op een goede week. "We leveren de spelers weer met een extra ervaring bij hun clubs af. Dat is goed voor de speler, de club en voor ons. Ook zijn er geen grote blessures te melden, wat ook erg positief is. We sluiten de week gezamenlijk af in het hotel met het bekijken van beelden en acties. Zondag vliegen we terug en kunnen de jongens zich weer gaan focussen op hun club."

Main round

In oktober 2019 speelt Nederland de main round in Roemenië. Oranje moet hierin zien af te rekenen met Kazakstan, het gastland en Albanië of Moldavië. De groepswinnaar en de nummer twee plaatsen zich voor de eliteronde, de laatste fase voor het WK.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen