Derde overwinning op rij bezorgt zaalvoetballers groepswinst

2 februari 2019, 20:00

Mats Velseboer was tegen Bulgarije opnieuw trefzeker. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalteam heeft zich zaterdagavond verzekerd van groepswinst op het WK-kwalificatietoernooi in Bulgarije. Na overwinningen op Estland (4-1) en Montenegro (4-2) werd ook Bulgarije met grote cijfers aan de kant gezet. In het Palace of Culture and Sports in Varna werd het maar liefst 6-1.

De ploeg van bondscoach Max Tjaden begon overtuigend aan het treffen met het gastland. Bulgarije werd direct onder druk gezet en was slordig in de eerste minuten. Na vier minuten spelen wist Nederland het overwicht te verzilveren. Said Bouzambou liet met een knappe volley de doelman kansloos. Even later werd het zelfs 2-0. Na een rappe aanval was het Yoshua St. Juste die de bal achter doelman Hadjiev werkte. In de fase na het doelpunt bleef Oranje oppermachtig en door het snelle positiespel kwam Bulgarije er maar moeilijk aan te pas.

Vijf veldspelers

Om ook de laatste vijf minuten grip op de wedstrijd te houden, riep bondscoach Tjaden zijn mannen bij elkaar met een time-out. Doelman Manuel Kuijk verliet het veld en maakte plaats voor een vijfde veldspeler. Enkele minuten later mochten de Bulgaren aanleggen vanaf tien meter. Kuijk, inmiddels weer binnen de lijnen, bracht redding.

Nog voor rust wist Oranje de voorsprong te verdubbelen. Een rake strafschop van Bouzambou zorgde voor de 3-0. Even later was het Mats Velseboer die zelfs de 4-0 op het scorebord zette. De speler van Hovocubo noteerde daarmee alweer zijn zesde doelpunt van het toernooi. Met een ruime voorsprong en maar liefst negen schoten op doel, kon Nederland met een goed gevoel de kleedkamer in.

Oranje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bulgarije.

Bouraarassi

Met Ennes van Maasbommel tussen de palen begon Oranje aan de tweede helft. De Bulgaren wilden een grote nederlaag voorkomen en verschenen feller aan de aftrap. In de 27e minuut resulteerde dit in de 4-1 van Nestorov. Na de tegentreffer herpakte Oranje zich met een doelpunt van opnieuw St. Juste. In de 37e minuut was het Mohamed Bouraarassi die de eindstand op het scorebord bracht. Met een vlammend schot hoog in de touwen was ook de 6-1 een feit.

Nederland plaatst zich door de groepswinst samen met nummer twee Montenegro voor de volgende fase van het kwalificatietoernooi voor de 2020 FIFA Futsal World Cup in Litouwen. Die main round zal in oktober gespeeld worden, waarbij Oranje het in Roemenië op gaat nemen tegen Kazhakstan, het gastland en Albanië of Moldavië. De twee beste landen uit die fase plaatsen zich voor de eliteronde, de laatste fase voor kwalificatie voor het WK.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van Nederland-Bulgarije.