Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers door in WK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
31 januari 2019, 19:45

Yoshua St. Juste (links) maakte tegen Montenegro de 3-1. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Na de winst op Estland werd Montenegro donderdagavond met 4-2 verslagen. Zaterdag speelt de ploeg van Max Tjaden tegen gastland Bulgarije om de groepswinst.

In de wedstrijd tegen Estland (4-1 winst) was Mats Velseboer met drie doelpunten de grote man. Een etmaal later, tegen Montenegro, drukte hij opnieuw zijn stempel door de eerste twee treffers op zijn naam te zetten. Geen toeval, volgens bondscoach Max Tjaden. “Door zijn spel dwingt hij dat af. Mats sluit bij aanvallen goed en snel aan en kan uit een actie goed op doel schieten.” 

Kansen

Tussen de twee doelpunten door had Oranje verschillende kansen om de score al uit te breiden. Jordany Martinus en Jamal el Ghannouti slaagden hier echter niet in. 

— Foto: Mats Velseboer: opnieuw trefzeker. 

Montenegro had woensdag de punten gedeeld met Bulgarije (1-1) en liet zich niet zomaar afslachten. In korte tijd kwam de ploeg gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Eén keer redde doelman Ennes van Maasbommel goed, de andere keer kreeg de sluitpost hulp van de lat.  

Ook Oranje kwam niet meer tot scoren. Direct na rust maakten de Montenegrijnen wel een treffer. Bojan Bajović zorgde voor de 1-2. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Yoshua St. Juste op aangeven van Velseboer de stand op 1-3. 

Eindstand

Niet veel later maakte Said Bouzambou er 4-1 van, waarna Dragan Jakovljević de eindstand bepaalde: 4-2. Door de overwinning heeft het Nederlands team zich gekwalificeerd voor de main round van de WK-kwalificatie, aan het einde van dit jaar.

In een onderling duel met Bulgarije wordt zaterdag uitgevochten of Oranje het toernooi als groepswinnaar afsluit, of als nummer twee. Uiteindelijke inzet is een plek op het WK 2020 in Litouwen. 

— Foto: De selectie van Oranje, voorafgaand aan het duel met Montenegro. 

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Montenegro-Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen