Hattrick Velseboer zet zaalteam op juiste spoor

30 januari 2019, 19:45

Hattrick-hero Mats Velseboer scoorde drie keer tegen Estland. - Foto: KNVB Media

De opdracht was even helder als logisch. Het Nederlands zaalteam kwam naar Varna (Bulgarije) met maar één missie: kwalificatie voor de volgende WK-kwalifictieronde. Woensdagavond werd een eerste, maar belangrijke stap gezet: Estland werd met 4-1 verslagen.

Estland werd door bondscoach Max Tjaden nu niet direct als sterkste ploeg van de poule gezien. Toch had Oranje veel moeite om afstand te nemen van de eerste opponent in Varna. Na vijf minuten opende Ervin Stüf zelfs de score voor de Esten, na een misverstand in de defensie. Mats Velseboer, in het dagelijks leven speler van Hovocubo uit Hoorn, maakte al snel gelijk: 1-1.

Overwicht

Ondanks een overwicht lukte het Oranje niet om nog voor rust afstand te nemen. Na rust lukte dit wel, dankzij een treffer van Mouhcine Zerouali. Maar in de slotfase – toen Oranje vijf overtredingen had gemaakt en moest uitkijken voor tienmeter trappen – sloeg Heerugowaarder Velseboer wederom toe. Met twee treffers binnen twee minuten zette hij Oranje op het juiste spoor. Het spoor dat moet leiden naar kwalificatie voor de volgende kwalificatieronde, later dit jaar.

De andere wedstrijd in Groep G eindigde tussen Bulgarije en Montenegro in 1-1, waardoor Nederland na speeldag 1 fier aan kop gaat. Donderdag is Montenegro om 18 uur de volgende tegenstander.

Nederland-Estland Nederland-Estland Bekijk de statistieken van deze wedstrijd.