Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Max Tjaden: 'De opdracht is simpel, kwalificeren'

KNVB Media
KNVB Media
29 januari 2019, 15:30

Het kwalificatietraject voor het WK 2020 start voor Oranje deze week in Bulgarije. - Foto: KNVB Media

Het is de eerste stap die het Nederlands zaalvoetbalteam moet zetten om de WK-droom te verwezenlijken. In het Bulgaarse Varna speelt de ploeg in de voorronde van het WK-kwalificatietoernooi tegen Estland, Montenegro en gastland Bulgarije. De opdracht is duidelijk. "Kwalificeren voor de volgende ronde. En dat gaat ook gebeuren", klinkt het stellig.  

De nieuwe aanvoerder Oualid Saadouni met bondscoach Max Tjaden.

Afgelopen zondag vertrok bondscoach Max Tjaden met zijn ploeg naar Oost-Europa. De eerste dagen is het een kwestie van voorbereiden. Trainen, besprekingen, een beetje relaxen. Maar alles staat deze week in het teken van dat ene doel: een stap dichter bij het WK zaalvoetbal 2020 in Litouwen komen.

Woensdag opent Oranje tegen Estland, niet bepaald het sterkste land uit de poule. Vorige week nog won Nederland in Zeist een oefenduel van Duitsland, met 5-3. Een aardige graadmeter, vond Tjaden. "We spelen in Bulgarije tegen ploegen van ongeveer hetzelfde kaliber, verwacht ik. Als we spelen zoals we tegen Duitsland deden, moeten we ons gewoon plaatsen voor de volgende kwalificatieronde. En dat gaat ook gebeuren." Daarvoor volstaat een plaats bij de eerste twee landen.

Saadouni nieuwe aanvoerder

Oualid Saadouni is sinds het afscheid van Zaid El Morabiti de aanvoerder van de ploeg. "Een hele eer, vind ik dat. Bij mijn club FC Eindhoven ben ik het ook, dus nieuw is het niet helemaal. Het aanvoerderschap moet je wel een beetje liggen. De groep moet erachter staan en het accepteren. Het voordeel is dat ik inmiddels veel ervaring heb opgebouwd. Een jaar of tien geleden waren er veel spelers veel meer geschikt dan ik."

Ook Saadouni klinkt overtuigd, als het om het mini-toernooi in Varna gaat. "We moeten gewoon doorgaan. Dat zijn we aan onze stand verplicht. Het kan altijd fout gaan, maar als we doen wat we moeten doen, dan halen we het."

Oualid Saadouni in een verdedigende actie voor Oranje.

Veel opties

Tjaden zag Mohamed Attaibi op het laatste moment met een blessure afhaken. Zijn plaats is ingenomen door Dennis van den Eijnden. "Veel spelers hebben zich de laatste tijd goed gemanifesteerd. Dat stelt ons als technische staf voor interessante keuzes. Denk aan de samenstellingen van de viertallen. Maar ook bij de keepers. We hebben drie goede keepers en er moet er één op de tribune plaatsnemen. Het is als coach alleen maar mooi als je veel te kiezen hebt."

Speelschema 

DatumAanvang*Wedstrijd
Woensdag 30 januari15.45 uurBulgarije - Montenegro
Woensdag 30 januari18.00 uurNederland - Estland
Donderdag 31 januari15.45 uurBulgarije - Estland
Donderdag 31 januari18.00 uurMontenegro - Nederland
Zaterdag 2 februari16.00 uurEstland - Montenegro
Zaterdag 2 februari18.00 uurNederland - Bulgarije

* Nederlandse tijd; in Bulgarije is het één uur later.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen