Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een prettig weerzien met Marcel Loosveld

Michiel Baas
KNVB Media
22 januari 2019, 11:45

Karim Mossaoui stijlvol in actie in de oefenwedstrijd tegen Duitsland. - Foto: KNVB Media

Er worden handen geschud, er wordt op schouders geklopt, er worden herinneringen opgehaald en er wordt gelachen. Het zijn de tekenen van een prettig weerzien tussen Marcel Loosveld en veel van zijn ex-pupillen. De voormalig bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam trof zijn oude ploeg op de KNVB Campus in Zeist, in de hoedanigheid van Duitse bondscoach. Oranje won de onderlinge oefenpartij maandag met 5-3. 

Na afloop van de wedstrijd, die drie keer twintig minuten in beslag nam, was er tijd om even bij te praten. Met Mo Attaibi, de inmiddels gestopte Zaid el Morabiti en Jamal el Ghannouti bijvoorbeeld. Een karrenvracht aan zaalvoetbalinterlands bij elkaar. Loosveld zelf behoorde in de glorietijd van het Nederlandse zaalvoetbal tot de beste spelers van het land. Hij scoorde zelfs in de WK-finale van 1989, die Nederland nipt verloor.  

Keuzeheer van Duitsland

Nu, drie decennia later, is hij na zijn periode bij Oranje keuzeheer van Duitsland. Een zaalvoetballand in opbouw. “We hebben in oktober 2016 pas de eerste interland gespeeld en er is volop beweging. Zo wordt er hard gewerkt om een Bundesliga op te starten. Nu spelen de spelers in regionale competities. Eigenlijk zoals wij dat hier dertig jaar geleden deden.” 

Marcel Loosveld poseert met onder meer Attaibi, El Morabiti en El Ghannouti. 

Op een maandagmiddag in Zeist was er een hernieuwde ontmoeting, in aanloop naar het eerste deel van de WK-kwalificatie. Waar Duitsland het daarin opneemt tegen Georgie, Denemarken en Israël, moet Oranje zien af te rekenen met Bulgarije, Estland en Montenegro. Een plaats bij de eerste twee ploegen is voldoende om mee te doen aan de laatste plaatsingsronde. “Leuk om de jongens weer te zien", aldus Loosveld. "Bondscoach Max Tjaden was mijn assistent en zijn assistent Samir Makhoukhi was weer mijn aanvoerder. Met veel jongens van Oranje heb ik nog regelmatig contact.” 

Sterk tweede deel

De oefenpartij eindigde in een overwinning voor Oranje, die vooral in het tweede deel vorm kreeg. In die periode boog de ploeg van bondscoach Max Tjaden een 1-2 achterstand om in een 5-2 voorsprong. Voor Nederland scoorden Mats Velseboer (2), Mohammed Bouraarassi, Lahcen Bouyouzan en Jordany Martinus. 

Na afloop ontving Loosveld met terugwerkende kracht het Haasje van de KNVB, als blijvende herinnering aan zijn eerste optreden in Oranje.

Lahcen Bouyouzan viert de 4-2 tegen Duitsland.  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen