Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Paal, lat en Tsjechen teisteren zaalteam

KNVB Media
KNVB Media
4 december 2018, 22:15
2:50

Yoshua St Juste in duel met Pavel Drozd van Tsjechië. - Foto: KNVB Media

Opnieuw was het Nederlands zaalvoetbalteam dicht bij een goede uitslag tegen het sterkte Tsjechië, maar wederom stond de ploeg van bondscoach Max Tjaden met lege handen. In Sittard eindigde het tweede oefenduel dinsdagavond in 1-2. Het was de tweede ontmoeting tussen beide ploegen. Zondag nog verloor Oranje in de laatste seconde met 4-5.

Paal, lat en de Tsjechische doelman Ondrej Vahala stonden succes dinsdag in de weg. Vooral Lahcen Bouyouzan kende een innige relatie met het houtwerk. De speler van Hovocubo uit Hoorn kreeg in de eerste helft in de eerste én laatste minuut van het eerste bedrijf grootste mogelijkheid om doelman Vahala pijn te doen, maar slaagde hier niet in. Bij de laatste poging raakte Bouyouzan de onderkant van de lat.

— Foto: Mats Velseboer neemt het vijandelijke doel onder vuur. 

Na rust raakte hij opnieuw de lat en 17 seconden voor het einde van de wedstrijd schoot hij vanuit een moeilijke hoek op de paal.

Dat de Tsjechen een gevaarlijk collectief is, ondervond het Nederlands team andermaal. De thuisploeg mocht de bal hebben, maar in de tegenstoot toeslaan kan worden gezien als een hobby van de Tsjechen. Dan kwamen ze er met power en op snelheid uit. Eenmaal waren ze succesvol, toen Michal Seidler via de paal raak schoot. Even later behoedde diezelfde paal Oranje voor een grotere achterstand. De ruststand werd derhalve bepaald op 0-1.  

Vijandelijke doel

Na rust had Nederland ook last van Vahala. Niet alleen hield hij met enkele knappe reddingen zijn doel schoon, zelf zocht hij nadrukkelijk het vijandelijke doel op. Eerst schoot hij nog op de paal, maar op driekwart van de wedstrijd was het toch raak: 0-2.

Het was voor Barry de Wit zijn eerste tegentreffer, nadat hij even daarvoor enkele prima reddingen verrichte.

— Foto: Said Bouzambou stijlvol in actie. 

De 1-2 ontstond toen de Tsjech Tomas Vnuk geblesseerd op de grond lag. Oranje ging door en rondde via Mo Attaibi beheerst af. De thuisploeg ging in de slotfase op jacht naar een gelijkspel, maar slaagde niet in deze opzet. Enkele seconden voor het einde kreeg Mats Velseboer nog rood, na een bewuste handsbal.  

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Tsjechië.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen