Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verliezende zaalvoetballers doen aan klantenbinding

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2018, 19:45
3:41

Mo Attaibi stijlvol in actie tegen Tsjechië. - Foto: KNVB Media

“Ik kan alleen maar trots zijn op mijn jongens.” Max Tjaden heeft zojuist het Nederlands zaalvoetbalteam met 5-4 zien verliezen van Tsjechië, maar kan niet anders dan tevreden zijn. “We hebben vandaag echt aan klantenbinding gedaan.”

Zondagavond, Sittard. Het zaalvoetbalpubliek dat naar Nederland-Tsjechië is komen kijken, wordt geen seconde teleurgesteld. De absolute slotfase is er één om te onthouden. Bij een 4-4 stand dribbelt Karim Mossaoui het veld over. De twijfel in zijn actie is funest. Het balverlies leidt de late 4-5 in, die valt als er nog 1.8 seconden op de klok staat. Weg resultaat.

— Foto: Karim Mossaoui in actie. 

Ondanks de nipte nederlaag in de eerste van twee oefenwedstrijden tegen de Tsjechen, overheerste de trots bij de bondscoach. “We hebben inzet en veerkracht getoond en dit ook nog eens gecombineerd met prima spel.”

Partij kantelt

Even eerder kijken de spelers elkaar aan in de kleedkamer. Het is rust. 1-3, geeft het scorebord aan. De spelers peppen elkaar op. Zeggen dat het allemaal niet zo beroerd is wat er wordt getoond. En zie, in de tweede helft kantelt de partij. Door treffers van Dennis van Eijnden, Mats Velseboer (zijn tweede) en Mo Attaibi, komt Oranje zelfs op voorsprong in de Fitland XL Sporthal. Het publiek moedigt de ploeg aan.

— Foto: Mats Velseboer maakte twee treffers voor Oranje. 

Het is een voorsprong die dus niet kan worden vastgehouden. Het slotakkoord van de sterkte Tsjechen was het Nederlands team te machtig. Met Karim Mossaoui als schlemiel van de dag. Toch opbeurende woorden van de bondscoach. “De jongens mogen trots zijn op zichzelf, dat ze zo de rug hebben gerecht.”

Dinsdag treffen beiden ploegen elkaar opnieuw. Er wordt dan om 20 uur afgetrapt.

— Foto: De selectie van Oranje voor de wedstrijd tegen Tsjechië. 

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen