Gedroomd slotakkoord voor El Morabiti

25 september 2018, 21:30

Zaid El Morabiti stijlvol in actie in het Oranje-shirt - Foto: KNVB Media

Een dag voor zijn laatste interland kondigde hij bij zijn ploeggenoten zijn afscheid als international van het Nederlands zaalvoetbalteam aan. Een etmaal later zorgde Zaid El Morabiti voor het slotakkoord waarvan hij droomde. In de met 0-8 gewonnen wedstrijd tegen Malta, was de aanvoerder in zijn 119e interland goed voor drie doelpunten.

Zaid El Morabiti debuteerde in januari 2005 tegen België voor Oranje, in de tijd dat huidig bondscoach Max Tjaden nog kort ploeggenoot was. Bondscoach toen was Vic Hermans, die nu de keuzeheer van opponent Malta is. Hij kwam in totaal tot 42 doelpunten en speelde op de EK’s van 2005 en 2014. In 2016 speelde El Morabiti zijn 100e interland en in december van dat jaar werd hij onderscheiden als Bondsridder van de KNVB.

Laatste minuten

In zijn laatste minuten als international van het Nederlands zaalvoetbalteam etaleerde de speler van ASV LEBO nog eenmaal zijn klasse. Na het derde doelpunt al voor rust gemaakt te hebben, tekende de afscheid nemende aanvoerder ook voor de laatste twee treffers.

“Zaid stak er wel bovenuit, ja”, zag bondscoach Tjaden. “Je zag dat hij nog één keer wilde knallen.” Na afloop werd hij gejonast door zijn teamgenoten.

Groot verschil

Malta werd een dag eerder al op een 2-7 nederlaag getrakteerd, 24 uur later was het verschil nog groter. “Het is lastig om in zo’n wedstrijd iets bij jezelf op te roepen, maar dat is vandaag heel goed gelukt. Maandag speelden we één helft goed, nu twee. Zo wil je het als coach hebben. Niet dat Malta zo’n sterke ploeg is, maar internationaal gezien is 8-0 wel een goede uitslag.”

Pluspunt was het debuut van doelman Jack Steur. Hij keepte de eerste helft en maakte een belangrijke redding. Naast El Morabiti scoorden ook Lahcsen Bouyouzan, Said Bouzambou (2), Ike Neil (2).