Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers verliezen nipt van Roemenië

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2018, 20:45

Jordany Martinus in duel met een Roemeense tegenstander. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de tweede oefeninterland in en tegen Roemenië niet kunnen winnen. In Timisoara werd het maandag 1-0 voor het gastland. Een dag eerder won Oranje nog met 2-3 van Roemenië.

Een dag eerder wist het Nederlands team een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Dat lukte deze keer niet. De Roemenen kwamen na 6 minuten op een 1-0 voorsprong, en dit bleek ook de eindstand te zijn. Oranje eindigde zo het seizoen met de eerste nederlaag van het zaalvoetbaljaar.

Speelde Nederland zondag een prima wedstrijd, maandag zag bondscoach Max Tjaden dat het allemaal wat minder was. “De échte wil om te winnen was er wel bij de jongens. Maar we creëerden amper scoringskansen. Die waren op de vingers van één hand te tellen. Dan wordt het lastig, zeker als je al snel met 1-0 achter komt.”

Beste kans

De beste kans namens Nederland kreeg Jordany Martinus, in de slotfase. Hij tikte de bal weg met zijn verkeerde voet, vlak voordat hij wilde uithalen. “Typerend voor de wedstrijd”, vond Tjaden. Dat was misschien ook wel de tegentreffer. Tijdens de opbouw werd een eenvoudige breedtepass zomaar onderschept: 1-0.

Lichtpuntje aan Nederlandse zijde was het debuut van Mouhcine Zerouali, speler van het Belgische Real Noorderwijk. Na afloop werd er afscheid genomen van assistent Hjalmar Hoekema en keeperstrainer Björn van Haren. Zij keren in het nieuwe seizoen niet meer terug bij Oranje.   

— Foto: De wedstrijdvaan is voor debutant Mouhcine Zerouali.

Max Tjaden kijkt tevreden terug op het zaalvoetbalseizoen van Oranje. Een tussenjaar, zoals hij het noemt. “Ik vind dat we wel wat stappen hebben gemaakt. De spelers hebben veel geleerd, doen veel dingen beter. Al was daar uitgerekend vanavond niet veel van terug te zien.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen