Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veerkrachtige zaalvoetballers verslaan Roemenië

KNVB Media
KNVB Media
1 april 2018, 20:45

Oranje viert een doelpunt tegen Roemenië. - Foto: KNVB Media

“Heel tevreden”, gaf Max Tjaden aan te zijn. De bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam had zijn ploeg zojuist met 3-2 zien winnen in een oefenwedstrijd tegen Roemenië. “Hier zijn we super blij mee.”

In december speelde Nederland ook al twee keer tegen de Roemenen, toen in eigen land. Roemenië was toen in voorbereiding op het EK in Slovenië, waarvoor Oranje zich niet wist te kwalificeren. De duels eindigden twee keer in een gelijkspel: 1-1 en 2-2.

Weer gelijk?

Ook halverwege de wedstrijd in Sannicolaul Mare hielden beide formaties elkaar zondagavond in evenwicht: 0-0. “Ik zei al tegen hun coach: ‘we gaan toch niet weer gelijkspelen, he’.”

In de tweede helft vielen er wel treffers. Roemenië kwam met 2-0 voor. Tjaden: “Ik vind het niet erg om een mooi uitgespeeld tegendoelpunt te krijgen. Maar bij de 1-0 lijden we snel balverlies, dat is niet nodig. De 2-0 was een prima doelpunt.”

— Foto: Het Nederlands team dat zondag in Sannicolaul Mare  tegen de Roemenen aantrad.

Maar Oranje toonde op vreemde bodem een flinke portie veerkracht. Eerst maakte Karim Mossaoui op basis van individuele kwaliteiten de 2-1. Bij een gekregen vrije trap volgde niveau op topoverleg. “Totdat ik Mats Velseboer ineens de bal op het doel zie schieten.” De bal ging er onderkant lat in. “Die keeper heeft hem nooit gezien.”

Zaid el Morabiti maakte het Nederlandse feest compleet, door ook nog de 2-3 te maken. In de spannende slotfase, toen de Roemenen op de gelijkmaker joegen, miste de thuisploeg ook de derde tienmetertrap van de avond.

Content

Tjaden was uiteraard content over de uitslag. “Misschien waren wij de meest gelukkige, maar we zijn er wel heel blij mee. Het is wel eens anders geweest, in dit soort landen. Als je dan met 2-0 achter stond, kwam je er nooit meer overheen. We hebben ons vanavond heel goed staande gehouden. Ook jonge jongens als Barry de Wit en Noureddine Oulad Ben Youssef bleven prima overeind. Dat is een compliment waard.”

Maandag staat de tweede onderlinge ontmoeting op het programma. Dan komen Roemenië en Nederland elkaar tegen in Timisoara.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen