Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Trotse' Rozenbeek neemt afscheid met goal

KNVB Media
KNVB Media
2 februari 2018, 14:45

Peter Rozenbeek heeft zijn interlandcarrière afgesloten. - Foto: KNVB Media

Peter Rozenbeek is trots. Trots op wat hij als zaalvoetbalinternational heeft bereikt, trots op het shirt dat hij 85 keer heeft mogen dragen. Toch zwaait de 39-jarige sluitpost af bij Oranje. En komt er een einde aan een periode van 16 jaar. "Het is goed zo."

Onbeschrijflijk. Het is het woord dat valt als hem wordt gevraagd naar het spelen voor het Nederlands team. "Het is het allermooiste dat er is. Het grootste voorrecht. Spelen met de allerbeste spelers van het land, dat is toch geweldig? Ik heb er altijd van genoten. Het enige dat ik jammer vind, is dat ik nooit het oranje heb mogen dragen. Als keeper heb je immers altijd een ander shirt aan. Dat oranje shirt, dat is voor mij het mooiste shirt ter wereld."

Peter Rozenbeek met de schaal naar aanleiding van zijn 75ste interland.

Met je hart

Trots, daar is het woord weer. "Ik ben een trotse jongen. Telkens als ik het Wilhelmus hoorde, vond ik dat speciaal. Of dat nu de eerste of de tachtigste keer was, ik zong altijd mee. Als je voor Oranje mag spelen, moet je dat doen met je hart. Dan doe je niet voor 100 procent, maar voor 150 procent je best. Zo heb ik het altijd gedaan en dat heb ik ook vaak genoeg tegen mijn medespelers gezegd."

En toch luisterde hij donderdag voor het laatst in een line-up naar het volkslied. "Ik word deze zomer 39 en het wordt tijd voor een andere generatie. Veel mensen onderschatten het misschien, maar het zijn van zaalvoetbalinternational is fysiek en sociaal best een pittige opgave. Bovendien is de volgende kwalificatiereeks nog ver weg. Het is mooi geweest."

Bijzonder

Als zaalvoetbalinternational kwam Rozenbeek over de hele wereld. "Ik ben in China geweest, in Argentinië, in Brazilië. Ik heb goede vrienden overgehouden aan deze tijd. Wat dat betreft is alles aan mijn tijd bij Oranje bijzonder geweest. Als ik er één wedstrijd uit moet pikken, is dat Nederland-Iran, op de Silver Cup in Maleisië. We verloren weliswaar in de laatste minuut, maar dat vond ik voor mijzelf de mooiste prestatie."

Peter Rozenbeek beleefde mooie tijden bij Oranje.

Rozenbeek maakte in 2002 zijn debuut en sloot zijn internationale loopbaan donderdag af, met een oefenwedstrijd in Portugal, tegen Turkije. Het was zijn 85ste cap en ook een bijzondere.

In de slotfase maakte hij van afstand zijn tweede interlandgoal ooit. "Ik heb onwijs mooie jaren gehad en sluit het nu af. Met een doelpunt nog wel. Als keeper. Alsof het zo moet zijn…"

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen