Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers nu wel langs Turkije

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2018, 17:00

Jamal el Ghannouti zette Oranje op het juiste spoor. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam verlaat het trainingskamp in Albufeira (Portugal) met een goed gevoel. De tweede oefenwedstrijd werd donderdagmiddag met 5-3 gewonnen en bovendien zag bondscoach Max Tjaden twee debutanten scoren.

Een dag eerder speelden dezelfde ploegen in het eerste oefenduel nog met 4-4 gelijk. Toen maakten Amin Nyali en Omar Tissoudali hun debuut, een dag later was het de beurt aan Nouredinne Oulad Ben Youssef en Illiass Anayou om voor het eerst het Oranje-shirt aan te trekken.

Vliegende start

Oranje kende een vliegende start in Portugal, want Jamal el Ghannouti zorgde al snel voor de 1-0. Oulad Ben Youssef volgde het voorbeeld van Nyali een dag eerder, door meteen in zijn eerste optreden voor het A-team te scoren. Het Turkse antwoord op Nederlands tweede doelpunt liet niet snel op zich wachten: 2-1.

Illias Anayou was debutant nummer vier op Portugese bodem. En toeval of niet: ook hij wist direct het net te vinden. De speler van het Amsterdamse ASV Lebo zorgde voor de 3-2, nadat Turkije – net als een dag eerder – een 2-0 achterstand goedmaakte.

Het Nederlands zaalvoetbalteam, vlak voor de tweede ontmoeting met Turkije.

Tjaden was tevreden over de inbreng van de 4 nieuwelingen. "Grote winst van de twee wedstrijden tegen Turkije is dat de debutanten hebben aangetoond mee te kunnen op het internationale toneel."

Vlak voor rust moest Nederland verder zonder Zaid el Morabiti. De aanvoerder werd weggestuurd na een te harde overtreding.  

Eer

In de tweede helft ontstond een interessante ontmoeting, die na verloop van tijd steviger werd. Oefenwedstrijd of niet, om de eer werd duidelijk gestreden. Na een time-out van Max Tjaden maakte Jordany Martius de 4-2.

In de slotfase probeerden de Turken het met een extra veldspeler. Doelman Peter Rozenbeek profiteerde van deze situatie en maakte de 5-2. In de slotminuut werd het nog 5-3.  Zo behoudt het Nederlands team haar ongeslagen status van dit seizoen.    

Tjaden: "Ik ben blij met de overwinning. We hadden echter opnieuw moeite om afstand te nemen. De tweede helft was rommelig. Er zat weinig lijn meer in het spel en het ging over en weer."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de wedstrijdstatistieken van Nederland-Turkije.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen