Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers in Portugal niet voorbij Turken

KNVB Media
KNVB Media
31 januari 2018, 18:45

Jordany Martinus - hier eerder in actie tegen België - maakte de 2-0. - Foto: KNVB Media

Ja, de ongeslagen status van dit seizoen bleef gehandhaafd. Maar nee, echt tevreden was bondscoach Max Tjaden niet na het 4-4 gelijkspel tegen Turkije. In het Portugese Albufeira liet het Nederlands zaalvoetbalteam na om het verschil in kwaliteit in de score uit te drukken. Donderdag staat het tweede oefenduel met de Turken op het programma.

Voor Omar Tissoudali en Amin Nyali werd 31 januari 2018 een dag om niet snel te vergeten. Beide spelers mochten voor het eerst hun opwachting maken in Oranje. Voor Nyali werd de wedstrijd extra speciaal, omdat hij ook nog een doelpunt wist te maken, de 4-3.

Voorsprong

Zoals Nederland toch steeds op voorsprong kwam in Portugal. De Turken moesten dus steeds in de achtervolging, maar slaagden er keer op keer in om het gat te dichten. Ike Neil en Jordany Martinus zetten Nederland in de openingsfase op een 2-0 voorsprong. Maar net zo snel kwam de Turken weer langszij, ruststand 2-2.

De teamfoto van Oranje, vlak voor de aftrap. 

Ook in de tweede helft werden de treffers verdeeld. Voor Oranje scoorden Mo Attaibi en dus nieuwkomer Nyali. De Turkse gelijkmaker viel 7 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Remise

Hoewel Nederland volgens Tjaden de betere kansen kreeg, vond hij een remise niet onverdiend. “Op basis van hun werklust verdienden de Turken wel een gelijkspel. Vooral de keeper onderscheidde zich in de slotfase met een aantal goede reddingen.”  Voor Ennes van Maasbommel – doelman aan de andere kant – betekende het zijn terugkeer onder de lat bij het Nederlands team.

Donderdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Nederland en Turkije trappen om 15.30 uur af in Albufeira.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van Nederland-Turkije.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen