Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Max Tjaden tevreden: ‘Doelstelling volledig gehaald’

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2017, 13:30

Yoshua St. Juste scoorde in beide duels voor Oranje. - Foto: KNVB Media

Zaalvoetbalbondscoach Max Tjaden blikt tevreden terug op de dubbele ontmoeting met EK-ganger Roemenië, afgelopen zondag en maandag. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel (2-2 en 1-1). "Het was onze doelstelling om te laten zien dat we meekunnen op dit niveau. Dat is volledig gelukt.”

We creëren genoeg, maar we moeten de trekker overhalen

De wedstrijd van maandagavond op de Sportcampus in Den Haag eindigde in 1-1. Een prima resultaat, waar misschien nog wel meer in had gezeten, vindt Tjaden. “We speelden twee wedstrijden in een korte tijd, tegen een sterke tegenstander. Dan hoop je dat je mee kunt komen en dat hebben we laten zien. En ik vind eigenlijk nog wel meer dan dat. Als je naar de kansen kijkt, dan denk ik dat wij vandaag hebben gewonnen", vertelt de bondscoach na afloop van de wedstrijd. 

Trekker overhalen

“We creëren genoeg, maar we moeten de trekker overhalen. Dat hebben we nagelaten. Uiteindelijk staat er twee keer een gelijkspel op het scorebord, daar moeten we dan genoegen mee nemen.” Wel vindt hij dat zijn team naar behoren heeft gepresteerd. “We werken aan bepaalde dingen, zoals het verdedigen en aanvallen op de helft van de tegenstander. Als ik dan zie hoe de spelers dat nakomen en uitvoeren, dan is dat onze winst.”

Max Tjaden was tevreden: 'Als ik dan zie hoe de spelers dat nakomen en uitvoeren, dan is dat onze winst'.

Ook Yoshua St. Juste, die in beide duels wist te scoren, heeft genoten van de ontmoeting met Roemenië. “Ik vond het heerlijk om weer een keer een thuiswedstrijd te spelen. Het is lekker om in deze ambiance te voetballen tegen een team dat naar het EK gaat.” 

Gefopt

Ze raakten af en toe gefrustreerd, dat is aan ons te danken

In beide wedstrijden zette St. Juste Oranje op voorsprong (2-1, 1-0). Daarnaast creëerde hij veel kansen. “Het zat wel mee. Aan de andere kant had ik er wel meer mogen maken vandaag”, blijft hij kritisch. “Je ziet wel dat we een aantal keer gefopt worden door een een-tweetje en dat onze doelman Pieter Grimmelius ons hartstikke goed in de wedstrijd houdt.’’  

Aan de andere kant was er het aanvallende spel van Oranje. "We konden goed druk zetten, daar hadden ze moeite mee. Ze raakten af en toe gefrustreerd, dat is aan ons te danken. Ik denk dat als er uiteindelijk een winnaar uit had moeten komen, dat wij dat mochten zijn.”

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen