Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Weer remise zaalteam tegen Roemenië: 1-1

KNVB Media
KNVB Media
4 december 2017, 22:30
3:08

Het Nederlands zaalvoetbalteam juicht na de 1-0. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam kan met een goed gevoel terugkijken op de dubbele interland met Roemenië. In een sfeervolle ambiance in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag werd de EK-deelnemer op 1-1 gehouden.

Het was voor Nederland en Roemenië de twee ontmoeting binnen twee dagen. Zondag hielden beide ploegen elkaar in Rotterdam ook al in evenwicht: 2-2. Voor bondscoach Max Tjaden was de dubbele confrontatie vooral een test om te zien of zijn ploeg mee kan komen met de Europese subtop. Die vraag werd zondag en maandag positief beantwoord. In tegenstelling tot een dag eerder stond Pieter Grimmelius bij Nederland onder de lat. Hij verving Peter Rozenbeek, die zondag het doel verdedigde.

Highlights zaalvoetbalteam - Roemenië.

Opdracht

Voor de tweede wedstrijd kregen de spelers de opdracht mee om Roemenië ver van eigen doel op te vangen. Dat ging vaak goed, maar de speelwijze hield wel in dat balverlies levensgevaarlijk is. Het debuut voor Oranje op de Sportcampus in Den Haag beviel uitstekend. Niet alleen speelde Nederland in een nieuwe en prachtige accommodatie, ook het enthousiasme van het publiek veel op.

Het Nederlands zaalvoetbalteam voorafgaand aan het duel met Roemenië.

Roemenië opende de wedstrijd met een schot op de lat van Robert Matei. Na een klein kwartier opende Yoshua St. Juste op fraaie wijze de score, door doelman Iancu te omzeilen: 1-0. Binnen 60 tellen was  de stand echter weer in evenwicht, toen trukendoos Savio Valadares zijn klasse weer eens toonde: 1-1. Grimmelius onderscheidde zich in het vervolg van deel één met twee prima reddingen.

Bevallen

De oplettende toeschouwer zag dat Jamal el Ghannouti na rust niet meer terugkeerde. De kersverse recordinternational moest op stel en sprong naar huis omdat zijn vrouw op punt van bevallen stond.

Het doel van Pieter Grimmelius  wordt onder vuur genomen door de Roemenen.

Zonder de ervaren kracht ging Oranje in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. En was het met name via St. Juste – zondag ook al trefzeker – een paar keer dicht bij de 2-1. Doelman Iancu verschalken, lukt je niet zomaar, bleek ook in Den Haag. Het dichtst bij een treffer was Oualid Saadouni, toen hij de bal uit een intrap maar net naast mikte.

Zeven seconden 

Daar waar Nederland de overwinning wellicht verdiende, scheelde het niet veel of Roemenië ging er in de slotseconden mee vandoor. Robert Matei schoot zeven seconden voor tijd nog op de lat. Oranje sluit het tweeluik met Roemenië dus af met twee gelijke spelen. Er had qua resultaat misschien meer ingezeten, maar Max Tajden zal vooral tevreden zijn over het vertoonde spel.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel tussen Nederland en Roemenië.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen