Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam komt prima mee met Roemenië: 2-2

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2017, 19:30
3:05

Oranje hield Roemenië in Rotterdam op 2-2. - Foto: KNVB Media

Kon het Nederlands zaalvoetbalteam zich meten met een ploeg die zich in tegenstelling tot Oranje wél wist te plaatsen voor het EK 2018? Het was de vraag die bondscoach Max Tjaden zich in aanloop naar de dubbele oefeninterland met Roemenië hardop stelde. Het antwoord was volmondig ‘ja’. In Rotterdam eindigde de eerste ontmoeting in 2-2.

Tjaden stapte tevreden van het veld na de eerste confrontatie. "Het is mij nu wel duidelijk dat wij niet misstaan op dit niveau. Dat was voor mij echt een vraag. Het viel mij mee dat wij de Roemenen – die hier op volle oorlogssterkte kwamen – behoorlijk onder druk konden zetten en dat we ze redelijk ver van ons doel wisten te houden."

Het goede optreden van Nederland in het Rotterdamse Topsportcentrum was een opsteker voor Oranje. In het voorjaar van 2017 mislukte kwalificatie voor het EK, dat begin volgend jaar wordt gehouden. Een lange periode van oefenduels is daarom het vooruitzicht voor Oranje. Een maand geleden nog won Nederland een toernooi in Kroatië.  

Zonnetje

Er waren twee feestelijke plichtplegingen voor de aftrap. Mo Attaibi – die geblesseerd moest toekijken – werd gehuldigd voor 75 interlands en ook kersvers recordinternational Jamal el Ghannouti (123e interland) werd in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van de vorige recordinternational en oud-ploeggenoot Samir Makhoukhi een mooi aandenken, in de vorm van een collage.

Er zijn voldoende oefenwedstrijden waarbij het laatste fluitsignaal als een verlossing voelt. Maar je had ook Nederland-Roemenië. De term vriendschappelijk ging in de eerste helft niet helemaal op. Er was veel strijd, er waren overtredingen en een berg emotie. Zeker bij de Roemenen. Waarbij het bijzondere gedrag van de nummer 2, Robert Matei, geen toeschouwer niet opviel.   

Voetbalgevecht

Halverwege het zaalvoetbalgevecht leidde Nederland met 2-1. Doelpunten waren er van Karim Mossaoui en Yoshua St. Juste. Vlak na rust kwamen de Roemenen al langszij. Wat volgde was een sterke periode van de thuisploeg, waarin het meerdere kansen op een nieuwe voorsprong kreeg. Doelpunten bleven echter uit.

‘’Het was jammer dat wij in de kleine ruimte niet de goede beslissingen konden maken, om zo meer tot scoren te komen. Maar al met al ben ik tevreden.’’

Maandag staan Nederland en Roemenië opnieuw tegenover elkaar. Dan in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De aftrap is om 20 uur.

Statistieken

Nederland-Roemenië 2-2 (2-1).  

Scoreverloop: 4. Mossaoui 1-0, 15. Valadares 1-1, 16. St. Juste 2-1, Stoica 2-2.  

Nederland: Rozenbeek; Saadouni, El Ghannouti, Makraou, Bouzambou, Mossaoui, St. Juste, Velseboer, Molkarai, Bouyouzan, Martinus, Beslija.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen