Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam treft Roemenië in dubbele ontmoeting

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2017, 14:15

Recordinternational Jamal El Ghannouti wordt in het zonnetje gezet voor het eerste duel tegen Roemenië. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Max Tjaden heeft veertien spelers opgenomen in de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam voor de vriendschappelijke ontmoetingen met Roemenië. Het eerste duel staat gepland op zondag 3 december (17.00 uur) in het Topsportcentrum in Rotterdam. Een dag later is de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de locatie. De aftrap is om 20.00 uur.

Voorafgaand aan de eerste ontmoeting met Roemenië wordt Jamal El Ghannouti in het zonnetje gezet. De Rotterdammers is de nieuwe recordhouder qua interlands in het zaalvoetbal. De eerste wedstrijd van de Futsal Week Autumn Cup in Kroatië (4-2 winst op Montenegro) betekende eerder deze maand zijn 121ste cap.

El Ghannouti ging daarmee Samir Makhoukhi voorbij, die 120 keer het Oranjeshirt droeg. De speler van zvv ’t Knooppunt debuteerde op 28 oktober 2005 in en tegen Portugal (4-1). De verdediger maakte deel uit van de selectie die in 2014 aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal in België deelnam. In december 2016 werd hij benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Schaal voor Attaibi

Ook Mo Attaibi wordt in Rotterdam gehuldigd. De speler van zvv ‘t Knooppunt speelde in april tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Georgië tegen Italië zijn 75ste interland en krijgt daarvoor een schaal.

Mo Attaibi ontvangt een schaal voor zijn 75ste interland.

Attaibi, in het dagelijks leven productmanager jeugdvoetbal bij de afdeling marketing van de KNVB in Zeist, debuteerde op 28 oktober 2008 tijdens een oefenduel met Engeland (4-1 winst).

Haasjesregen

Na afloop van de eerste interland tegen Roemenië krijgen de huidige selectie en negen zaalinternationals die recent nog actief waren voor Oranje het zogenaamde haasje overhandigd. Bij het Nederlands elftal is het al sinds jaar en dag traditie - en sinds afgelopen zomer ook bij de OranjeLeeuwinnen - dat een debutant A-international het befaamde haasje ontvangt.

Het zaalvoetbal telt ruim 284 internationals. Het is de bedoeling dat zij allemaal alsnog hun haasje krijgen. In Rotterdam wordt daarmee zondag een bescheiden begin gemaakt.

Eerste haasje voor Barry de Wit

Doelman Barry de Wit had op 21 oktober de eer als eerste zaalvoetballer het haasje te ontvangen. De sluitpost van HV Veerhuys maakte tijdens het vierlandentoernooi in China tegen Kroatië (0-0) zijn Oranjedebuut en kreeg het haasje als tastbare herinnering aan zijn eerste speelminuten.

Ook bondscoach Max Tjaden en assistent-bondscoach Hjalmar Hoekema ontvingen in China het haasje.

Bijzondere onderscheiding

Het speldje, dat vanaf nu dus aan alle debuterende A-internationals wordt uitgereikt, is een bijzondere onderscheiding en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Op dit moment zijn er ruim 760 (mannelijke) veldvoetballers die zo’n haasje hebben gekregen. In de zomer kwamen daar ruim 260 (ex-)OranjeLeeuwinnen bij.

Tickets

Tickets voor beide wedstrijden kunnen worden aangeschaft via de webshop van de KNVB . Zowel in Rotterdam als Den Haag kost een kaartje vijf euro. Elk tweede kaartje is gratis.

Tickets Tickets Bestel tickets via de KNVB Ticketshop.

De selectie:

NaamClub
Anes Beslija GelkoHasselt
Lahcen BouyouzanFC Eindhoven
Said BouzambouGroene Ster Vlissingen
Jamal el GhannoutiZVV 't Knooppunt
Pieter GrimmeliusFC Eindhoven
Youssef MakraouHovocubo
Jordany MartinusGelkoHasselt
Amir MolkaraiHovocubo
Zaid El MorabitiASV Lebo
Karim MossaouiHovocubo
Peter RozenbeekFC Marlène
Oualid SaadouniFC Eindhoven
Yoshua St. JusteHovocubo
Mats VelseboerHovocubo

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen