Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam moet genoegen nemen met tweede plaats

KNVB Media
KNVB Media
22 oktober 2017, 14:45

Lahcen Bouyouzan werd topscorer van het vierlandentoernooi in China. - Foto: KNVB Media

De Nederlandse zaalvoetballers hebben het CFA International Tournament afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Vietnam. Oranje had voorafgaand nog kans op de eindzege, maar moet na de remise genoegen nemen met de tweede plaats. 

De toernooiwinst in Changshu is voor Kroatië dat op de slotdag met 3-0 van China won. Nederland versloeg vrijdag gastland China (2-1) en speelde een dag later met 0-0 gelijk tegen de latere winnaar van het evenement.

Omdat China-Kroatië voor Nederland-Vietnam werd gespeeld, was de opdracht voor het team van bondscoach Max Tjaden duidelijk. Nederland moest winnen en diende een verschil van vier treffers met Kroatië te overbruggen. 

Twee keer voorsprong

Het werd een aantrekkelijke wedstrijd, met veel gevaarlijke momenten voor beide doelen. Halverwege leidde Nederland met 1-0, dankzij een treffer van Said Bouzambou. Na rust kwamen de Vietnamezen tot twee keer toe op gelijke hoogte. 

Namens Oranje maakte Lahcen Bouyouzan zijn tweede doelpunt van het toernooi en werd daarmee topschutter. De 2-2 viel nadat Mats Velseboer een rode kaart had gekregen. 

Kroatië en Roemenië 

De Oranje-internationals spelen medio november ook een vierlandentoernooi in Kroatië. Begin december komt het Roemeens zaalvoetbalteam voor twee oefenduels naar Nederland. Zondag 3 december wordt vanaf 17.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam. Daags erna, maandag 4 december, treffen beide teams elkaar om 20.00 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen