Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers naar vierlandentoernooi in China

KNVB Media
KNVB Media
17 oktober 2017, 13:45

Lahcen Bouyouzan is een van de veertien spelers die met het Nederlands zaalvoetbalteam naar China afreist. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam neemt van 20 tot en met 22 oktober deel aan een vierlandentoernooi in China. In Changshu staan ontmoetingen met het gastland (vrijdag 20 oktober, 08.30 uur), Kroatië (zaterdag 21 oktober, 10.45 uur) en Vietnam (zondag 22 oktober, 10.45 uur) op het programma.

Bondscoach Max Tjaden selecteerde veertien spelers voor de trip naar Azië, onder wie Tevfik Ceyar en Jamal el Ghannouti van zvv ’t Knooppunt. De club uit Amsterdam werd vorige week in Bratislava groepswinnaar in de UEFA Futsal Cup, de Champions League van het zaalvoetbal, en gaat door naar de Eliteronde.

De selectie:

Mo Allouch (FC Eindhoven), Lahcen Bouyouzan (FC Eindhoven), Said Bouzambou (Groene Ster Vlissingen), Tevfik Ceyar (zvv ’t Knooppunt), Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven), Jamal el Ghannouti (zvv ’t Knooppunt), Pieter Grimmelius (FC Eindhoven), Youssef Makraou (Hovocubo), Zaid el Morabiti (ASV Lebo), Ike Neil (ASV Lebo), Karim Mossaoui (Hovocubo), Yoshua St. Juste (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo) en Barry de Wit (HV Veerhuys).

Tevfik Ceyar, een van de geselecteerde internationals, werd vorige week in Bratislava met 't Knooppunt groepswinnaar in de UEFA Futsal Cup, de Champions League van het zaalvoetbal.

De Oranjezaalvoetballers plaatsten zich dit voorjaar niet voor het Europees kampioenschap dat begin 2018 in Slovenië wordt gehouden. Dat betekent dat de ploeg van bondscoach Tjaden voorlopig alleen oefenwedstrijden speelt. "Het was natuurlijk een teleurstelling dat we ons niet voor het EK hebben gekwalificeerd. Maar we hebben de komende periode mooie interlands op het programma staan. Ons vizier is nu gericht op het WK 2020", aldus Tjaden.

Vierlandentoernooi in Kroatië

De Oranje-internationals spelen medio november ook een vierlandentoernooi in Kroatië. Begin december komt het Roemeens zaalvoetbalteam voor twee oefenduels naar Nederland. Zondag 3 december wordt vanaf 17.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam. Daags erna, maandag 4 december, treffen beide teams elkaar om 20.00 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen