Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 hard onderuit tegen gastland Portugal

KNVB Media
KNVB Media
1 juli 2017, 10:15

Het Nederlandse zaalvoetbalteam Onder 17 had weinig in te brengen tegen de Portugezen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam Onder 17 heeft op een harde manier kennisgemaakt met de wetten van het internationale zaalvoetbal. Het niet benutten van de kansen brak de ploeg van Max Tjaden vrijdag in en tegen Portugal lelijk op: 8-1.

Teleurgesteld en verbaasd keken de spelers elkaar aan in de kleedkamer. De eerste helft was toch zo slecht nog niet? En er werd een behoorlijk aantal kansen gecreëerd. Toch waren de feiten bikkelhard en keken de Hollandse talenten halverwege tegen een kansloze 5-0 achterstand aan.

Onder 17 – gesteund door een flink aantal supporters – is in het Portugese Vila Real om deel te nemen aan het Vierlandentoernooi. Donderdag opende Oranje met een 5-3 nederlaag tegen Spanje.

Aanpassing

Je zag dat de krachten weg begonnen te vloeien

In de rust van het duel met Portugal bracht coach Tjaden een aanpassing aan in de manier van verdedigen. “Je zag dat de krachten weg begonnen te vloeien. Eén topwedstrijd spelen is nog tot daar aan toe, maar twee van dit soort wedstrijden binnen 24 uur is voor deze jongens teveel van het goede. Ze hebben keihard gewerkt om het optimale resultaat eruit te halen.”

In de tweede helft redde Jarno Janssen de eer. Hij tekende voor de 6-1. Zondagochtend is Italië de laatste tegenstander in Portugal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen