Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers moeten winnen van Wit-Rusland

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2017, 10:30

Het Nederlands zaalvoetbalteam moet winnen van Wit-Rusland - Foto: KNVB Media

Het is vandaag, dinsdag 11 april, een belangrijke dag voor het Nederlandse zaalvoetbalteam. In Tbilisi (Georgië) staat de derde en laatste EK-kwalificatiewedstrijd op het programma. Mocht Oranje begin 2018 willen deelnemen aan het Europees kampioenschap in Slovenië dan heeft het maar één optie: winnen van Wit-Rusland.

Om 13.30 uur trappen Wit-Rusland en Nederland in de New Sports Palace af. Beide landen staan na twee wedstrijden op één punt. Nederland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Georgië en verloor een dag later van Italië: 4-2. De Wit-Russen verloren nipt van Italië (2-1) en pakten een punt tegen Georgië.

Tweede plaats

Directe plaatsing is al niet meer mogelijk voor Nederland. Italië is na twee duels al zeker van poulewinst én een plek op het EK. De tweede plaats in de eindrangschikking geeft recht op het spelen van playoff-wedstrijden en ditzelfde geld voor de beste nummer drie van alle Europese poules.

Oranje zal dinsdagmiddag moeten winnen van Wit-Rusland om zicht te houden op de tweede plaats en dus EK-kwalificatie. En dan nog is het afhankelijk van de Italië - Georgië. Die wedstrijd wordt na Wit-Rusland - Nederland afgewerkt. In theorie kunnen Nederland, Georgië en Wit-Rusland alle drie op twee punten eindigen. In dat geval is het doelsaldo van Nederland niet toereikend voor een playoff-plek.

StandWedstrijden-punten
1. Italië2-6
2. Georgië2-2
3. Nederland2-1
4. Wit-Rusland2-1

Kijk live naar Wit-Rusland - Nederland Kijk live naar Wit-Rusland - Nederland Bekijk hier de wedstrijd live.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen