Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlands zaalvoetbalteam klaar voor kwalificatietoernooi

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2017, 17:30

in Tbilisi ontmoet de Nederlandse formatie Georgië, Italië en Wit-Rusland. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Max Tjaden van het Nederlands zaalvoetbalteam heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor het EK-kwalificatietoernooi in Georgië.

De spelersgroep die 6 april naar Tbilisi reist, ziet er als volgt uit:

SpelerClub
Mo AllouchFC Eindhoven
Mo AttaibiHovocubo
Lahcen BouyouzanFC Eindhoven
Said BouzambouFT Antwerpen
Ilias Bouzit*zvv ’t Knooppunt
Dennis van den Eijnden*FC Eindhoven
Jamal el GhannoutiZVV 't Knooppunt
Yoshua St. JusteHovocubo
Manuel KuijkZVV 't Knooppunt
Youssef MakraouASV Lebo
Jordany MartinusFC Eindhoven
Zaid el MorabitiASV Lebo
Karim MossaouiHovocubo
Peter RozenbeekFC Marlene
Oualid SaadouniFC Eindhoven
Mats VelseboerHovocubo

* De nummers 15 en 16 van de wedstrijdselectie van het Nederlands team zijn steevast gereserveerd voor zeer getalenteerde zaalvoetballers uit Jong Oranje.

Oprecht blij

Ik ben oprecht blij met de selectie, zoals die er nu staat

Max Tjaden: “Ik ben oprecht blij met de selectie, zoals die er nu staat. Daar is een heel proces aan voorafgaan. Vlak na mijn aanstelling vorig jaar, zijn we begonnen met het in kaart brengen van alle potentiële internationals. Dan praat je alles bij elkaar over zo’n vijftig spelers. Deze groep heb ik vervolgens regelmatig aan het werk gezien bij oefeninterlands en trainingsstages."

Hij vervolgt: "In januari hebben we de selectie teruggebracht naar dertig spelers en nu dus de laatste zestien. Naast de twaalf spelers en twee keepers, nemen we - net als bij oefenduels - ook nu weer bewust twee talenten mee uit het Onder 21-team. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van deze jongens om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen.”

Belang collectief

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. We moeten het letterlijk en figuurlijk sámen doen

Bij Tjaden staat het belang van het collectief centraal. “Spelers moeten natuurlijk fit en in vorm zijn plus focus hebben. Daarnaast hecht ik er veel waarde aan dat ze achter ons motto staan: Alleen ga je sneller, samen kom je verder. We moeten het letterlijk en figuurlijk sámen doen; zeker straks in Georgië. Onze openingswedstrijd is tegen het gastland, in een volle sporthal met een fanatieke aanhang. Ik merk dat de spelers er zin in hebben, dat ze gretig zijn. Over ruim een week is het dan eindelijk showtime.”

In het Olympic Palace in Tbilisi ontmoet de Nederlandse formatie behalve gastheer Georgië (zaterdag 8 april, 16.00 uur) ook nog Italië (zondag 9 april, 28 maart, 13.30 uur) en Wit-Rusland (dinsdag 11 april, eveneens om 13.30 uur).

Groepswinnaars naar Slovenië

De winnaars van de zeven groepen plaatsen zich voor het EK in Slovenië, dat van 30 januari tot en met 11 februari 2018 plaatsvindt in de Arena Stožice in Ljubljana. De zeven nummers twee plus de beste nummer drie van de zeven poules, gaan door naar de EK-play-offs, die bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd.

Deze barragewedstrijden worden gespeeld in september 2017. De vier winnaars van deze duels kwalificeren zich uiteindelijk voor UEFA Futsal Euro 2018, waarvoor gastland Slovenië uiteraard automatisch is geplaatst.

ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen