Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam wint doelpuntenfestijn

KNVB Media
KNVB Media
9 januari 2017, 16:30

De zaalvoetballers rekenden opnieuw overtuigend af met Engeland. - Foto: KNVB Media

Even leek het er maandagmiddag op dat er een monsteruitslag van vijftien doelpunten of zelfs meer in het verschiet lag. Zo ver kwam het niet, maar met opnieuw een ruime overwinning op Engeland (4-9), keren de Nederlandse zaalvoetballers tevreden huiswaarts na een driedaagse trip.

In vergelijking met de dag ervoor moest Max Tjaden het stellen zonder Abdessamad Attahiri. De speler van ’t Knooppunt – die 24 uur eerder zijn debuut in Oranje beleefde – bleef aan de kant met een enkelblessure. Dave Stet verdedigde het doel, daar waar Manuel Kuijk zondag nog tussen de palen stond.

Overklast

Nederland overklaste de Engelsen in het eerste deel van de wedstrijd. Door vroeg druk te zetten, was het een kwestie van tijd totdat de Engelsen een fout maakten. Die volgden veelvuldig, waardoor Oranje eenvoudig tot scoren kwam. Vooral de derde (Neil) en vierde treffer (Velseboer) sprongen in het oog.

Na de 1-5 veranderde het spelbeeld, in het voordeel van de Engelsen. Ze wisten de marge zelfs nog met twee doelpunten te verkleinen, waardoor er halverwege al acht keer was gescoord: 3-5.

Primeur

Het doelpuntenfestijn ging in het tweede bedrijf rustig verder. Bondscoach Max Tjaden zag zowel Ike Neil als Said Bouzambou hun derde treffer van de middag maken, Velseboer tekende voor zijn tweede doelpunt en Youssef Makraou beleefde een primeur met zijn eerste goal in Oranje.

Bondscoach Max Tjaden keek tevreden terug op het driedaagse verblijf op St. Georgespark in Engeland. ''Ik vond deze trip erg nuttig. Ik heb toch weer een aantal spelers aan het werk kunnen zien. We hadden met Abdessamad Attahiri een debutant, Ike Neil scoort vier keer in twee wedstrijden, doelman Dave Stet heeft een wedstrijd gekeept. Dat zijn allemaal positieve punten.''

Het Nederlands zaalvoetbalteam bereidt zich voor op het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap, dat in april in Wit-Rusland wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.

Rusland en België

Voor Oranje zijn de twee ruime overwinningen een fijne opsteker. Het zal het zelfvertrouwen van de spelers goed doen, al was de oppositie niet bijzonder sterk. Dat zal later deze maand anders zijn, als topland Rusland op bezoek komt. Op 23 en 24 januari wordt er in Sporthal Landstede in Zwolle gespeeld, waar beide avonden om 20.00 wordt afgetrapt.

De oefencampagne wordt afgesloten met een dubbel tegen België op maandag 20 en dinsdag 21 maart. Deze wedstrijden worden in het Topsportcentrum in Almere gespeeld. Ook daar is de kick-off om 20.00 uur.

Tjaden zal die wedstrijden richting het EK-kwalificatietoernooi in Minsk gebruiken om een aantal keuzes te maken. ''We zijn met heel veel spelers begonnen en via een soort trechtervorm komen we uiteindelijk tot de selectie die het in april moet gaan doen.''

Statistieken

Engeland-Nederland 4-9 (3-5).

Scoreverloop:

4. Bouzambou 0-1, 5. Ballinger 1-1, 7. Neil 1-2, 8. Neil 1-3, 11. Velseboer 1-4, 11. Bouzambou 1-5, 12. Ballinger 2-5, 14. Goldstein 3-5, 23. Bouzambou 3-6, 26. Makraou 3-7, 29. Neil 3-8, 31. Ballinger 4-8, 36. Velseboer 4-9.

Opstelling Nederland:

Stet; Allouch, Bouyouzan, Bouzambou, El Ghannouti, Makraou, Martinus, El Morabiti, Neil, Velseboer.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen