Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje vlamt bij Appie’s debuut

KNVB Media
KNVB Media
8 januari 2017, 18:30
3:08

Abdessamad Attahiri poseert naast het scorebord na zijn debuut. - Foto: KNVB Media

Een half uurtje voor de zaalvoetbalinterland tussen Engeland en Nederland zijner wat zenuwen. Maar de nerveuze gevoelens verdwijnen bij het aantrekken van de voetbalschoenen. Anderhalf uur later stapt hij met een 7-0 overwinning én een doelpunt van het veld.

Het debuut van Abdessamad (Appie) Attahiri als zaalvoetbalinternational is meer dan geslaagd. Attahiri verblijft met Oranje enkele dagen op het fameuze St. Georges Park, thuisbasis van de Engelse voetbalbal FA. De inspirerende omgeving in Burton Upon Trent herbergt voetbalhistorie in iedere vezel.

Oud-doelman Peter Shilton kijkt vanaf een canvasdoek toe in de hotelkamers en grasvelden als de Paul Ince Pitch zijn niets minder dan gemillimeterde biljartlakens. Op deze ‘heilige grond’, in de Futsal Arena, speelt Nederland zondag de eerste van twee oefeninterlands.

Zoektocht

Het tweeluik past in de voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi, dat over drie maanden in Minsk plaatsvindt. Wit-Rusland als eindstation van een serie oefenwedstrijden onder de nieuwe bondscoach Max Tjaden. De keuzeheer beschikt nog altijd over een ruime selectie spelers en wil ook in Burton Upon Trent veel pupillen aan het werk zien. Het past in de zoektocht naar de ideale selectie voor ‘Minsk’.

Voor Abdessamad Attahiri – roepnaam Appie – is zondag 8 januari een mooie dag. Ook de 22-jarige krijgt van Tjaden de kans om zijn kunsten te tonen. Eerder moet hij twee keer afhaken door een blessure aan de meniscus en ook nu is zijn komst onzeker. Een ontstoken kies dreigt roet in het eten te gooien. "Ik speelde op pijnstillers. Voelde mij niet helemaal 100 procent, tot aan mijn doelpunt." De lach breekt door. "Toen voelde ik mij meer dan 100 procent.’’

Hoogtepunt

Het is al snel duidelijk dat Engeland geen partij is voor Oranje. De bezoekers zetten de Engelsen snel onder druk en creëren zo veel mogelijkheden. De 0-3 ruststand is een zuinige afspiegeling van de verhoudingen, aangezien er veel kansen niet benut worden. Drie daarvan dus wel, waarvan de derde treffer – een prachtige aanval, afgerond door Mo Allouch – het hoogtepunt vormt.

Na de snelle treffer vlak na rust – de tweede van aanvoerder Zaid El Morabiti – blijft het qua doelpunten lang stil. Tot de laatste vijf minuten, als er nog eens drie treffers vallen. Waaronder dus de primeur voor de nieuweling. Zijn eerste interland, zijn eerste doelpunt. Het was een meer dan mooie dag voor Appie.

Statistieken

Engeland-Nederland 0-7 (0-3).

Scoreverloop:
2. El Morabiti 0-1, 7. Neil 0-2, 13. Allouch 0-3, 22. El Morabiti 0-4, 37. Martinus 0-5, 38. Attahiri 0-6, 39. Bouyouzan 0-7.

Opstelling Nederland:
Kuijk; Allouch, Attahiri, Bouyouzan, Bouzambou, El Ghannouti, Makraou, Martinus, El Morabiti, Neil, Velseboer.

 

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen