Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers tegen Engeland

KNVB Media
KNVB Media
20 december 2016, 11:45

Mo Allouch in actie namens het Nederlands zaalvoetbalteam. - Foto: KNVB Media

Voor het Nederlands zaalvoetbalteam staan begin volgend jaar twee oefenwedstrijden tegen Engeland op de agenda. De duels worden zondag 8 en maandag 9 januari gespeeld op St George’s Park, het nationale voetbalcentrum van de FA (Football Association) in Burton upon Trent. Op zondag wordt om 16.00 uur en op maandag om 14.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt.

Bondscoach Max Tjaden: “Engeland is voor ons een relatief onbekende tegenstander. We hebben tussen 2006 en2008 driemaal tegen elkaar gespeeld De eerste twee ontmoetingen wonnen we eenvoudig met 13-4 en 12-0. Het laatste duel, in 2008 op Engelse bodem, eindige ook in ons voordeel, maar er vielen minder doelpunten (1-4).” 

Aanvallen

Tjaden zal in Engeland een minder verdedigend Oranje zien, dan in de recente oefenwedstrijden. “Tegen Servië en Kroatië lag het accent vooral op het verdedigen op de helft van de tegenstander. In Engeland zullen we frequent aan de bal zijn en veel tijd en energie steken in de aanval op de helft van de tegenpartij”. 

Tjaden selecteerde de volgende twaalf spelers voor de dubbele ontmoeting met de Engelsen: Mo Allouch (FC Eindhoven, foto), Abdessamad Attahiri (ZVV ’t Knooppunt), Lahcen Bouyouzan (FC Eindhoven), Said Bouzambou (FT Antwerpen), Jamal el Ghannouti (ZVV ’t Knooppunt), Manuel Kuijk (ZVV ’t Knooppunt), Youssef Makraou (ASV Lebo), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Zaid el Morabiti (ASV Lebo), Ike Neil (ASV Lebo), Dave Stet (Hovocubo) en Mats Velseboer (Hovocubo).

Voorbereiding kwalificatietoernooi

Nederland bereidt zich voor op het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in april in Wit-Rusland wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.

Dit jaar werkte het team van Tjaden vier vriendschappelijke wedstrijden af. In november en december oefenden de zaalvoetballers tweemaal tegen respectievelijk Servië (2-2 en 3-2 verlies) en Kroatië (1-4 en 2-5 verlies). Na het treffen met Engeland, is Rusland op maandag 23 en dinsdag 24 januari Oranjes tegenstander. Beide duels worden gespeeld in Sporthal Landstede in Zwolle. Op maandag 20 en dinsdag 21 maart ten slotte treft Oranje België. Plaats van handeling is het Topsportcentrum in Almere.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen