Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Praag riddert internationals

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2016, 5:00

Jamal el Ghannouti en Zaid el Morabit hebben meer dan honderd interlands gespeeld. - Foto: KNVB Media

KNVB-voorzitter Michael van Praag riddert dinsdag Jamal el Ghannouti en Zaid el Morabiti. De zaalvoetbalinternationals hebben beiden de magische grens van honderd interlands gepasseerd.

El Ghannouti en El Morabiti maakten elf jaar geleden, onder toenmalig bondscoach Vic Hermans, hun debuut in het Nederlands zaalvoetbalteam.

Rotterdammer El Ghannouti (33), die uitkomt voor ZVV ’t Knooppunt uit Amsterdam, droeg 106 keer het Nederlandse shirt en was 27 maal trefzeker voor Oranje. Hij debuteerde op 28 oktober 2005 in en tegen Portugal (4-1). De verdediger maakte deel uit van de selectie die in 2014 aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal in België deelnam.

WK 2016

El Ghannouti speelde vorig jaar december tegen Letland zijn honderdste interland. In dat duel plaatste Oranje zich ook voor de play-offs voor het WK zaalvoetbal 2016.

Zaid el Morabiti heeft 101 optredens in Oranje achter zijn naam staan en scoorde 29 keer voor de nationale equipe. El Morabiti, die voor ASV Lebo speelt, droeg net als El Ghannouti in 2005 voor het eerst het Oranjeshirt. Hij debuteerde in januari 2005 tegen België (1-1) en speelde dat jaar nog enkele wedstrijden samen met huidig bondscoach Max Tjaden.

De Amsterdammer, die vorige maand in en tegen Servië zijn honderdste cap behaalde, nam met Oranje deel aan twee Europese eindtoernooien; in 2005 in Tsjechië en in 2014 in België.

Kampioenschap

Waar de ‘centurions’ al elf jaar samen de eer van Oranje verdedigen, vochten zij een half jaar geleden nog een spannende strijd uit om het kampioenschap van Nederland. Het Amsterdamse onderonsje tussen ’t Knooppunt en ASV Lebo leverde zowel in de reguliere speeltijd (2-2) als de verlenging (3-3) geen winnaar op. Na een bloedstollende strafschoppenserie, waarin El Ghannouti miste en El Morabiti overschoot, kon ASV Lebo zich uiteindelijk landskampioen noemen.

De zaalvoetbalinternationals worden dinsdag 6 december in het Topsportcentrum in Rotterdam gehuldigd. De ceremonie vindt plaats voorafgaande aan Oranjes oefeninterland tegen Kroatië, die dinsdagavond om 20.00 uur begint.

El Morabiti en El Ghannouti zijn de vierde en vijfde zaalvoetbalinternational die tot bondsridder worden benoemd. In 2012 gingen Samir Makhoukhi, Antoine Merlino en Hank Leateamia hen voor.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen