Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nipt verlies zaalvoetballers: 3-2

KNVB Media
KNVB Media
1 november 2016, 20:45

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de tweede oefenwedstrijd in en tegen Servië niet kunnen winnen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de tweede oefenwedstrijd in en tegen Servië niet kunnen winnen. Ondanks een 2-0 voorsprong werd er met 3-2 verloren tegen de nummer 4 van het afgelopen EK.

Het treffen in Zrenjanin was de tweede in twee dagen. Maandagavond speelde Oranje tijdens het debuut van bondscoach Max Tjaden al met 2-2 gelijk. Zeker geen onverdienstelijk resultaat.

EK 2018

De ontmoetingen zijn de eerste stappen in een proces dat uiteindelijk moet leiden tot een optreden op het EK 2018, Slovenië. De kwalificatie daarvoor vindt volgend jaar april plaats, in Wit-Rusland. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.

Nederland kwam dinsdagavond op een 0-2 voorsprong, dankzij treffers van Tevfik Ceyar (foto) en Lahcen Bouyouzuan. De bezoekers gingen nog met een gunstige score naar de kleedkamers (1-2), maar kort na rust kwam Servië terecht langszij. Al zag de thuisploeg ook de winnende treffer maken. ,,We konden het in de tweede helft niet langer volhouden'', had bondscoach Tjaden gezien. ''We willen met heel veel kracht en energie spelen, maar je zag dat de krachten wegvloeiden.''

Debuut

In de slotfase maakte Dennis van den Eijnden zijn debuut in Oranje. Een dag eerder mochten Youssef Makraou en Jordany Martinus voor het eerst minuten maken.  

Max Tjaden keek - ondanks de nederlaag - tevreden terug op het tweeluik. ''We kijken niet zozeer naar het resultaat, meer naar de uitvoering. Natuurlijk kunnen er zaken verbeterd worden, maar dat is geen probleem. Daar gaan we aan werken. Het gevoel is goed.'' 

Volgende maand, op 5 en 6 december komt Oranje opnieuw in actie. Dan is het Topsportcentrum in Rotterdam het toneel van twee wedstrijden tegen Kroatië. Begin volgend jaar is topland Rusland de opponent in twee oefenwedstrijden.

Statistieken

Wedstrijd:
Servië-Nederland 3-2  (1-2).

Scoreverloop:
Ceyar 0-1, Bouyouzan 0-2, 1-2, 2-2 en 3-2. 

Opstelling Nederland: 
Kuijk, Rozenbeek, Bouyouzan, Ceyar, El Ghannouti, Bouzambou, Allouch, Makraou, Attaibi, El Morabiti, Van den Eijnden, Martinus, Makraou.

Spelers & Staf

Alle informatie over de spelers en de technische staf van Oranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen