Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting zaalteam biedt perspectief

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober 2016, 17:45

De loting voor de EK-kwalificatie van de zaalvoetballers is bekend. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam treft op weg naar het EK 2018 Italië en Wit-Rusland. De derde tegenstander in poule 1 is begin februari bekend. Dan strijden Israël, Georgië, Schotland en Zwitserland in de voorronde om een ticket naar Wit-Rusland, gastheer van poule 1. Het plaatsingstoernooi voor de Europese eindronde vindt plaats tussen 3 en 12 april 2017.

Max Tjaden, sinds deze zomer bondscoach van de Oranjezaalvoetballers, was vrijdagmiddag aanwezig bij de loting in Nyon. Tjaden, die zelf 78 maal voor Nederland uitkwam, vanuit Zwitserland: “Deze loting biedt mogelijkheden. Wit-Rusland, dat natuurlijk wel thuisvoordeel heeft, ken ik nog van het kwalificatietoernooi voor het EK 2014. Wij wonnen toen met 2-1. Net als Oranje plaatsten zij zich vorig jaar voor de WK-play-offs. Maar zij moesten toen in Rusland hun meerdere erkennen. Italië is uiteraard een fantastische, maar erg sterke tegenstander. We zullen ons optimaal moeten voorbereiden. Werk aan de winkel dus! We willen heel graag naar Slovenië, maar dat gaat niet vanzelf”.

Groepswinnaars naar Slovenië

De winnaars van de zeven groepen plaatsen zich voor het EK in Slovenië, dat van
30 januari tot 11 februari 2018 plaatsvindt. De zeven nummers twee plus de beste nummer drie van de zeven poules, gaan door naar de EK-play-offs, die bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd.

Deze barragewedstrijden worden gespeeld in september 2017. De vier winnaars van deze duels plaatsen zich uiteindelijk voor UEFA Futsal Euro 2018. Gastland Slovenië is uiteraard automatisch geplaatst.

Oefenen tegen Servië, Kroatië en Rusland

Oranjes oefencampagne voor het plaatsingstoernooi voor het EK, start over tien dagen in en tegen Servië. Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt 31 oktober en 1 november tegen de gastheer van het vorige EK.

Op 5 en 6 december wordt in de Topsporthal in Rotterdam geoefend tegen Kroatië. En eind januari staat in eigen land bovendien nog een dubbele ontmoeting met Rusland op de agenda, verliezend finalist van het EK 2016.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen