Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tjaden bondscoach zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2016, 14:30

Jan Dirk van de Zee (links) en Hans Schelling (rechts) kijken toe hoe Max Tjaden zijn handtekening zet. - Foto: KNVB Media

Max Tjaden is met ingang van 1 juli benoemd tot bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam. Tjaden, die de afgelopen twee seizoenen coach was van eredivisieclub TPP Rotterdam, neemt bij de KNVB het stokje over van Marcel Loosveld, bij wie hij van 2009 tot 2014 assistent was.

Max Tjaden: “Nadat ik in 2008 als speler stopte heb ik gezegd dat ik ooit bondscoach wilde worden. Nu - acht jaar later - is het dan zover. Ik ben daar heel blij mee. Ik heb ruim zes jaar als assistent meer dan prettig samengewerkt met Marcel Loosveld. Vervolgens heb ik de stap naar TPP Rotterdam gemaakt, om mezelf verder te ontwikkelen als trainer-coach. Maar wel met de intentie om ooit weer terug te keren bij de KNVB. We zullen bij het Nederlands zaalvoetbalteam vooral focussen op presteren en minder direct op het resultaat. Uitgangspunt is het beste team en niet de beste individuele spelers. Spelers moeten er vooral voor zorgen dat ze fit zijn, vorm hebben en gefocust zijn.”

Hans Schelling, operationeel manager van de KNVB: “Met Max Tjaden halen we een bondscoach binnen die kan bogen op een ruime ervaring als speler en coach. Met zijn visie, kennis en aanpak hopen wij een nieuw tijdperk in te luiden voor de ontwikkeling van talenten. En dat zal zich vervolgens moeten vertalen in successen voor het Nederlands zaalvoetbalteam.”

Sporen verdiend

De 44-jarige Tjaden heeft zijn sporen binnen het zaalvoetbal verdiend. Als speler debuteerde hij op 16 juni 1998 in de oefeninterland Slowakije – Nederland (1-0). Daarna kwam hij nog 77 maal in actie voor Oranje. In deze in totaal 78 interlands was hij negentien keer trefzeker.

Ook aan internationale toernooi-ervaring ontbreekt het hem niet; Tjaden was van de partij bij het wereldkampioenschap 2000 in Guatemala en bij het Europees kampioenschap 2005 in Tsjechië.

Behalve assistent-bondscoach was hij districtscoach zaalvoetbal van 2001 tot en met 2011 en coach van Jong Oranje zaalvoetbal tussen 2010 en 2014.

Tjaden combineert het bondscoachschap met zijn werkzaamheden als hoofddocent zaalvoetbal aan de KNVB Academie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen