Oranje start met overwinning: 4-3

10 december 2015, 22:46

Het Nederlands zaalvoetbal is het WK-kwalificatietoernooi in Eindhoven begonnen met een cruciale overwinning. Bosnië en Herzegovina werd in een krankzinnige wedstrijd met 4-3 verslagen, na een 4-0 ruststand. Vrijdag kan Oranje mogelijk alplaatsing voor de playoffs veiligstellen, als Letland wordt verslagen.

Vooraf werd het duel met Bosnië als sleutelduel bestempeld. Verwacht werd dat deze openingswedstrijd van het kwalificatietoernooi beslissend zou zijn voor de tweede plaats achter het op het oog ongenaakbare Spanje. Ook plaats twee betekent het spelen van playoffs-wedstrijden in de jacht op een WK-ticket.

Comfortabel

Oranje speelde zich in Eindhoven gemakkelijk naar een comfortabele tussenstand. Zonder zelf briljant te spelen, maakte het toch vier doelpunten. Na rust speelde Bosnië met een meevoetballende doelman en wist het al snel twee keer te scoren: uit een penalty en een eigen doelpunt van Nederland. Het vervolg was bijzonder spannend, maar Nederland wist stand te houden.

Bondscoach Marcel Loosveld had na afloop geen stem meer over. Zijn stembanden hadden ze spannende strijd nauwelijks overleefd. ,,De spelers waren in de rust euforisch. Dat mag, maar je weet dat Bosnië zich niet laat afslachten. Met een penalty en een eigen doelpunt kwamen we zomaar terug in de wedstrijd. Maar we hebben drie punten en dat is het belangrijkste.''

In de andere wedstrijd verpulverde Spanje Letland: 7-0. Vrijdag is Letland de volgende tegenstander voor Oranje en zondag speelt de formatie van Marcel Loosveld in Eindhoven tegen Spanje. De wedstrijd begint om 20 uur in het Indoor Sportcentrum.

Statistieken:

Nederland - Bosnië 4-3 (4-0)

Scoreverloop: 7. Eigen doelpunt 1-0, 9. El Morabiti 2-0, 15. Aittabi 3-0, 17. Ceyar 4-0, 23. Bevanda, 28. Eigen doelpunt 4-2, 30. Bevanda 4-3.

Opstelling Nederland: Van Maasbommel; St Juste, El Ghanouti, Ceyar, De Groot, Mossaoui, Amrani, El Morabiti, Velseboer, Attaibi, Molkarai, Beslija, Darri.