Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers zo goed als uitgeschakeld op EK

KNVB Media
KNVB Media
9 september 2019, 13:15

Aanvoerder Colin Kamp met een kunststukje tegen Kroatië. - Foto: UEFA

Al na twee wedstrijden op het Europees kampioenschap zaalvoetbal voor spelers onder 19 jaar is Nederland zo goed als uitgeschakeld. Zondag werd er met ruime cijfers verloren van Oekraïne, een dag later ging het tegen Kroatië al niet veel beter: 6-0.

Zowel Nederland als Kroatië gingen maandag op zoek naar het eerste succes in Letland. De openingsronde leverde voor beide partijen verlies op. Oranje verloor met maar liefst 7-0 van Oekraïne, terwijl Kroatië te licht bleek voor poulefavoriet Spanje: 3-0. De winnaar van deze wedstrijd mocht nog hopen op een vervolg na de poulefase. De verliezer moet hopen op een wonder. 

Hoogepunten

De eerste helft was er een zonder heel veel hoogtepunten. De grootste mogelijkheid voor Nederland om de score te openen was voor Faical Amheye, nadat hij tien seconden eerder Kroatie een dikke kans gunde. Jesper van Halderen was nog dicht bij een treffer middels een vrije trap.

— Foto: Oranje onder 19. 

Aan het einde van het eerste bedrijf namen de Kroaten de regie in handen. Bozo Susic was tot twee keer toe de gevierde man en zorgde ervoor dat Oranje opnieuw tegen een achterstand aankeek: 2-0. De kansen van Onder 19 bleven nog enigszins intact, omdat Jakov Hrstic in kansrijke positie van dichtbij over schoot. 

De goede bedoelingen voor de tweede helft werden al snel teniet gedaan door Jakov Mudronja, die al snel na rust uit een corner scoorde. Na een weifelende actie van Youssef Bel Salem - uitkomen of niet? - maakte Filip Petrucic er gedecideerd 4-0 van. Een nieuwe catastrofe dreigde voor de ploeg, die met zoveel vertrouwen naar Riga afreisde. 

— Foto: Youssef Bel Sellam maakt een Kroatische kans onschadelijk. 

Veelzeggend voor de situatie waarin Onder 19 zich momenteel bevindt, is de kans die aanvoerder Colin Kamp kreeg uit een vrije trap van Tim Taylor. De bal ging via het ene been tegen de andere en belandde uiteindelijk tegen de paal. Zelfs Kevin van Londen, normaal gesproken zo koelbloedig, kwam niet verder dan de paal. De Kroatische doelpunten van Rendic en Vukelic waren puur nog voor de statistieken. 

En zo komt er al zo goed als zeker vroegtijdig een einde aan de EK-droom van Onder 19. Met alleen de wedstrijd tegen het sterke Spanje nog in het verschiet, is uitschakeling alleen in theorie nog te voorkomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen