Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laat gelijkspel voor zaalvoetballers Oranje 19

KNVB Media
KNVB Media
16 augustus 2019, 10:15

Onder 19 speelt het Vierlandentoernooi in Letland ter voorbereiding op het EK in september. - Foto:

Het Nederlands zaalvoetbalteam voor spelers onder 19 heeft op het Vierlandentoernooi in Letland met 2-2 gelijkgespeeld. Tegen Wit-Rusland werd donderdag in Riga een nederlaag in de laatste minuut voorkomen, door een doelpunt van Kevin van Londen. Een dag eerder werd met 6-4 verloren van Letland.  

Het beeld van de wedstrijd was duidelijk. Zelf voldoende kansen creëren, maar ze niet benutten. En aan de andere kant de doelpunten kinderlijk eenvoudig weggeven. "Dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen", verzuchtte Onder 19-coach Hjalmar Hoekema na de late remise. "Wit-Rusland was wat dat betreft een stuk effectiever."

Op voorsprong

Oranje kwam in Riga wel op voorsprong door een treffer van Fabian Hendriks. Met een 1-0 voorsprong gingen beide ploegen ook rusten. Vlak na de hervatting ging het fout voor Onder 19. Ezra Rhebok ging in de fout, wilde zijn fout herstellen, maar dat had een rode kaart tot gevolg. De vrije trap die volgde werd door de Wit-Russen gepromoveerd tot doelpunt: 1-1. 

De 1-2 was zo nodig nog knulliger. Hendriks - eerder nog verantwoordelijk voor de 1-0 - schoof de bal zo in de voeten van een tegenstander, die wel raad wist met het buitenkansje. "Ongelooflijk dat we het zo weggeven", zei Hoekema na afloop. 

Succes in slotminuut

Pas als we niets creëerden, zou ik mij zorgen maken. Het goede gevoel moet weer even komen.

Onder 19 ging met een meevoetballende keeper spelen, om een nederlaag af te wenden. In de laatste minuut lukte dit, omdat Van Londen één van de opgelegde kansen wél wist te benutten.  "We creëren voldoende kansen, alleen gaan ze er niet in. Pas als we niets creëerden, zou ik mij zorgen maken. Het goede gevoel moet weer even komen. Het kan zomaar zo zijn dat de kansen wel weer worden benut."

Het Vierenlandentoernooi geldt als voorbereiding op het EK, dat komende maand in hetzelfde Riga wordt gehouden. Zaterdagochtend komt Onder 19 voor de laatste keer in actie op het evenement. Dan is Moldavië de opponent, dat eerder van zowel Letland als Wit-Rusland wist te winnen. 

Lees ook Lees ook Wedstrijdverslag Letland-Nederland (6-4).

Op weg naar het EK Op weg naar het EK Zaalteam onder 19 tegen Spanje en Oekraïne op EK

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen