Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam Onder 19 heeft EK-ticket voor het grijpen

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2019, 20:45

En dat is twee. Azerbeidzjan werd met 6-1 verslagen. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetballers van Onder 19 hebben het EK-ticket bijna beet. Op dag twee van het kwalificatietoernooi in Slovenië werd Azerbeidzjan met duidelijke cijfers verslagen: 6-1. Bovendien was de uitslag van Slovenië-Cyprus (6-0) niet nadelig voor Oranje.

Zaterdag moet de klus definitief geklaard worden, als Cyprus de laatste opponent is. “Als we zaterdag hetzelfde kunnen brengen als vandaag, dan moet het goed komen”, verwacht KNVB-coach Hjalmar Hoekema.  

Oranje leidt in poule 2, met twee overwinningen uit twee wedstrijden. Cyprus en Slovenië volgen met drie punten en Azerbeidzjan in nog puntloos. Alleen een nederlaag kan Onder 19 van het EK in Riga (Letland) houden.  

— Foto: Hjalmar Hoekema (midden) heeft het EK-ticket bijna beet. 

Slovenië werd woensdag op de openingsdag van het EK-kwalificatietoernooi met 5-4 verslagen. Tegen Azerbeidzjan had Oranje een dag later weinig te vrezen. Door twee vroege doelpunten van Kevin van Londen nam Oranje al snel afstand van de tegenstander. Vlak na rust maakte Oranje ook de 3-0 (via Faical Amheye) en na de 3-1 liep Onder 19 uit door treffers van Saber Ben Khalou, Nabil Azzanagui en Fabian Hendriks.

De ploeg heeft plaatsing dus compleet in eigen hand. Na een welverdiende rustdag moet kwalificatie tegen Cyprus definitief worden. “Een gelijkspel is genoeg. Maar aan de andere kant: Wat is normaal in het zaalvoetbal?” 

Veel kracht

De wedstrijd tegen Slovenië een etmaal eerder had veel kracht gekost. Hoekema: “We speelden minder scherp. We moesten het spel maken en Azerbeidzjan hield het spel klein. Daardoor kwamen we er soms moeilijk doorheen. Maar we scoren toch zes keer en hadden dat nog wel vaker kunnen doen.” 

Hoekema heeft een dag de tijd om zijn manschappen weer op scherp te zetten. “Zaterdag hebben we een duidelijke taak.  Gelijk spelen of winnen, dan gaan we naar het EK.” 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen