Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting kwalificatie voor allereerste EK zaalvoetbal onder 19

KNVB Media
KNVB Media
1 november 2018, 16:00

Een mooie uitdaging voor KNVB-coach Hjalmar Hoekema: kwalificatie voor het allereerste EK zaalvoetbal Onder 19 - Foto: KNVB Media

Voor het Nederlands zaalvoetbalteam onder 19 jaar wordt 2019 een belangrijk jaar. In september vindt in Riga (Letland) voor het eerst in de geschiedenis een Europees kampioenschap voor deze leeftijdscategorie plaats. Maar voor het zover is staat voor Onder 19 van 26 tot 31 maart een kwalificatietoernooi op het programma.

Van de 55 bij de UEFA aangesloten voetbalbonden hebben er 34 een team ingeschreven voor dit allereerste EK. Deze landen zijn donderdagmiddag in het Zwitserse Nyon via loting aan elkaar gekoppeld. Het team van KNVB-coach Hjalmar Hoekema moet zich in groep 2 meten met Azerbeidzjan en Slovenië, dat gastheer van het kwalificatietoernooi is. Eind januari voegt zich het laatste land bij groep 2; de winnaar van het minitoernooi tussen Zweden, Kosovo, Cyprus en San Marino.

Groepswinnaar

De winnaar van groep 2 plaatst zich, samen met de nummer 1 van de andere zes kwalificatietoernooien èn gastheer Letland voor de UEFA Under-19 Futsal EURO finals, de officiële benaming voor het EK.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen