Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Knappe zege zaalvoetballers Jong Oranje op Portugal

KNVB Media
KNVB Media
21 maart 2018, 13:00

Bondscoach Max Tjaden was in zijn nopjes met de zege van Jong Oranje op Portugal. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetballers van Jong Oranje hebben in Funchal (Portugal) een knappe oefenzege geboekt. De leeftijdsgenoten van Portugal werden op een 4-2 nederlaag getrakteerd. Vandaag krijgt het thuisland een herkansing.

Jong Oranje toonde zich voor het oog van bondscoach Max Tjaden dodelijk effectief. "Ik denk dat we in de eerste helft vijf kansen hebben gekregen en daarvan gingen er drie in. Plezierig als een wedstrijd zo verloopt."

Het thuisspelende Portugal was in Funchal niet opgewassen tegen het effectieve spel van Jong Oranje.

Vaker schieten

Meer schieten, luidt het devies van Tjaden. "We hebben gezegd: als je een kleine kans hebt, schieten. Het aantal schoten op doel willen we graag verhogen. Dus niet wachten of nog een keer afspelen, maar schieten. Als je vaak genoeg schiet, levert het altijd iets op. We hebben ze ook meegegeven: ga voor je eigen geluk, maar met een beetje verstand."

Deze tactiek pakte dinsdagavond prima uit. Jong Oranje kwam nog in de eerste helft met 3-0 voor door doelpunten van Hicham Aklalouch, Kevin Tromp en aanvoerder Issam Dahmani. De Portugezen kwamen nog terug tot 2-3, maar Mukhtar Suleiman maakte in de slotseconde de 2-4.

Bekijk alle doelpunten van Jong Oranje in het duel met Portugal.

Aansluiting A-team

Tjaden is tevreden met de groep die hij in Portugal tot zijn beschikking heeft. "Winnen staat hier centraal. Maar we kijken er natuurlijk ook naar wie op termijn kan aansluiten bij de nationale ploeg. Wie houdt zich op internationaal vlak staande? We hebben als technische staf al gezien dat sommige spelers dit zeker in zich hebben."

De bondscoach is sowieso positief gestemd over de ontwikkeling van deze groep zaalvoetballers. "Veel van deze jongens spelen al volop mee in de Eredivisie. Daar zijn we de coaches dankbaar voor, al dwingen ze het zelf af. Op dat niveau spelen, daar worden deze spelers echt beter van."

Het team van Jong Oranje voor aanvang van de eerste oefenwedstrijd tegen Portugal.

Twee duels

Woensdagmiddag staan Jong Portugal en Jong Oranje om 16.00 uur opnieuw tegenover elkaar. 

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen