Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 18 uitgeschakeld voor Jeugd Olympische Spelen

KNVB Media
KNVB Media
2 november 2017, 20:15

De spelers van Onder 18 tijdens een time-out. - Foto: Vlado Hindra

De Nederlandse zaalvoetballers hebben op het Jeugd Olympisch kwalificatietoernooi ook de tweede wedstrijd verloren. Na een 7-2 nederlaag tegen Rusland, een dag eerder, was gastland Slowakije donderdag in Piestany met 3-0 te sterk. Hierdoor is plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen niet meer mogelijk.

Het onderlinge duel tussen Rusland en Azerbeidzjan eindigde donderdagmiddag in een 20-0 (!) overwinning voor de Russen. Door de twee nederlagen is Nederland Onder 18 kansloos voor plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen, die in 2018 in het Argentijnse Buenos Aires plaatsvindt.

Al snel in de wedstrijd keek Oranje tegen een 2-0 achterstand aan. Onder 18 was niet bij machte om de kloof met Slowakije te dichten en ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam. Het geloof leek te ontbreken. De thuisploeg maakte wél nog een treffer, waardoor de eindstand op het bord kwam: 3-0.

De teamfoto voorafgaand aan het duel tegen Slowakije.

Ontwikkeling

Coach Hjalmar Hoekema was teleurgesteld. "Het is duidelijk dat er internationaal veel meer wordt gevraagd. Technisch, tactisch, fysiek en mentaal. En daarin schoten we tekort. Andere landen zijn verder in hun ontwikkeling. We moeten hier ook van leren."

Voor Oranje rest de wedstrijd tegen Azerbeidzjan, komende zaterdag om 13.00 uur. Daarna strijden Slowakije en Rusland voor de groepswinst én plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden zes punten.

Spelers & Staf

Alle informatie over de spelers en de technische staf van Oranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen