Russen te sterk voor zaalvoetballers Onder 18

1 november 2017, 18:00

Onder 18 leed in Slowakije een nederlaag tegen Rusland. - Foto: Vlado Hindra

Het Nederlands zaalvoetbalteam onder 18 jaar heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Jeugd Olympische Spelen verloren. In het Slowaakse Piestany was Rusland met 7-2 te sterk. Hierdoor wordt plaatsing voor de Olympische Spelen direct een lastig verhaal.

De Jeugd Olympische Spelen worden in oktober 2018 in Buenos Aires gehouden. Om kans te maken op deelname moet het team van coach Hjalmar Hoekema in ieder geval deze week eerste worden bij het kwalificatietoernooi in Slowakije.

In de luren gelegd

Oranje liet zich in de eerst helft in de luren leggen door de Russen. Twee keer scoorde Rusland op identieke wijze. Bij een corner kon de inkomende man inschieten. Hierdoor kwam de formatie van coach Hjalmar Hoekema op een 2-0 achterstand, terwijl het zelf een teenlengte tekort kwam op zelf op voorsprong te komen. Via een afstandsschot van Colin Kamp van FC Marlène kwam Nederland op 2-1, maar een 10 metertrap betekende een 3-1 tussenstand, halverwege het duel.

Na rust was het verschil ook zichtbaar in het veldspel. Rusland – een topland in het mondiale zaalvoetbal – liep langzaam weg bij Oranje, dat via Kamp nog wel een tweede keer scoorde: 7-2. Donderdag speelt Onder 18 tegen gastland Slowakije, zaterdag vormt Azerbeidzjan de afsluiting van het Olympisch kwalificatietoernooi.