Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam onder 18 treft Rusland in kwalificatie Spelen

KNVB Media
KNVB Media
22 augustus 2017, 13:45

De talenten van Onder 18 proberen zich te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam onder 18 jaar heeft stevig geloot in de kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen. Oranje is ingedeeld in groep B en moet daarin afrekenen met Rusland, Azerbeidzjan en Slowakije om kans te maken op de Jeugdspelen in Argentinië in 2018.

KNVB-coach Hjalmar Hoekema.

Het kwalificatietoernooi wordt van 1 tot en met 4 november gehouden in het Slowaakse Piestany. Nederland opent op 1 november tegen Rusland, treft een dag later thuisland Slowakije en sluit op 4 november af tegen Azerbeidzjan. De ploeg van KNVB-coach Hjalmar Hoekema moet in ieder geval poulewinnaar worden om kans te maken op een van de twee Olympische tickets.

Wanneer dat lukt, is Oranje afhankelijk van de uitkomst van de overige drie poules of directe plaatsing een feit is. De twee poulewinnaars met de beste resultaten (punten, doelsaldo) worden aangewezen voor de Spelen.

Poule-indeling Europese kwalificatie

Groep AGroep BGroep CGroep D
ServiëSlowakijeKroatiëSlovenië
PortugalRuslandSpanjeItalië
OekraïneAzerbeidzjanKazachstanTsjechië
HongarijeNederlandBelgiëRoemenië

Extra criteria kwalificatie

UEFA heeft voor zowel het jongens- als het meisjestoernooi twee Olympische tickets beschikbaar, dus vier in totaal. Het Olympisch comité van een land mag echter in totaal slechts één team uitzenden naar de Spelen in Buenos Aires. Wanneer van één land - bijvoorbeeld Spanje - zowel de meiden als de jongens zich plaatsen, krijgt het meisjesteam de voorkeur boven de Spaanse jongens. De plek van de Spaanse jongens gaat vervolgens naar de best gerangschikte winnaar van de overige poules.

De KNVB vaardigt geen meisjesteam af in de kwalificatiefase.

Nationale jeugdteams

De selectie van Onder 18 speelde vorig seizoen - toen onder de vlag van Onder 17 - een aantal oefeninterlands. Het was voor het eerst in 33 jaar dat er voor een nationale jeugdploeg officiële interlands op het programma stonden. Dankzij vrijgekomen budget - het A-team wist zich niet te kwalificeren voor het EK - en het vooruitzicht van de Jeugd Olympische Spelen is er nieuw leven geblazen in de ontwikkeling van Onder 18.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen