Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pijnlijk slot voor zaalvoetballers Onder 17

KNVB Media
KNVB Media
3 juli 2017, 11:00

Het Zaalteam onder 17 vergat zichzelf te belonen tegen Italië. - Foto: KNVB Media

Een pijnlijk slot van het Youth Development Tournament in Portugal voor het Nederlands zaalvoetbalteam onder 17 jaar. Na eerdere nederlagen tegen Spanje en Portugal ging zondag ook de laatste wedstrijd tegen Italië verloren. De Italianen wonnen met 3-1.

Vorige week donderdag was Spanje met 5-3 te sterk en vrijdagavond won Portugal met 8-1 van Oranje. "Kwam het resultaat tegen Portugal keihard aan, het verlies tegen Italië doet vooral pijn. We hebben genoeg momenten gehad om onszelf te belonen", zag KNVB-coach Max Tjaden.

Scherpte

Max Tjaden: "Het was een leerzaam toernooi."

Net als in het duel met Portugal ontbrak het de ploeg aan scherpte voor het doel. De enige treffer van Oranje kwam op naam van Kaj de Rooij. Hij bracht met de 1-2 de spanning terug in de wedstrijd.

Ondanks de nederlagen was het een leerzaam toernooi volgens Tjaden. "Eén ding zal de jongens zeker bijblijven. In internationaal zaalvoetbal krijg je maar een paar kansen. Die moeten erin."

Het Vierlandentoernooi in Vila Real was de eerste officiële kennismaking met het zaalteam van Onder 17. De ploeg gaat volgend seizoen verder als Onder 18 en in die hoedanigheid probeert het zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië. 

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen