Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tjaden trots op Onder 17, ondanks verlies tegen Spanje

KNVB Media
KNVB Media
30 juni 2017, 10:45
1:51

In hun allereerste interland boden de jeugdinternationals Spanje uitstekend partij. - Foto: KNVB Media

De kop is eraf voor het Nederlands zaalvoetbalteam Onder 17 jaar. Tijdens het Youth Development Tournament in Portugal verloor de ploeg van Max Tjaden donderdagavond de eerste wedstrijd van Spanje. Desondanks mogen de talenten terugkijken op een prima debuut.

Lange tijd wist Onder 17 de Spanjaarden – topnatie in het internationale zaalvoetbal – bij te benen. Halverwege de wedstrijd in het Portugese Vila Real was de stand 2-2, door treffers van Kaj de Rooij en Joran Vermeulen.

Na de pauze kwamen de Spanjaarden opnieuw op een voorsprong, maar zette Vermeulen met zijn tweede treffer van het duel beide ploegen weer naast elkaar. In de slotfase ging Spanje er toch met de winst vandoor: 5-3. In de andere wedstrijd van het vierlandentoernooi was Portugal met 3-1 te sterk voor Italië.

Allereerste interland

KNVB-coach Max Tjaden.

KNVB-coach Max Tjaden was tevreden over de prestatie van zijn team. "Dit was de eerste interland voor deze groep spelers. En dan gelijk tegen een grootmacht als Spanje. De spanning was te voelen in de kleedkamer, maar de jongens hebben zich top gehouden. Ze mogen trots zijn op zichzelf. Een gelijkspel had er zeker in gezeten."

Vrijdagavond wacht al de volgende ontmoeting, tegen gastland Portugal. Zondag volgt nog een ontmoeting met Italië.

Tjaden: "De spelers weten nu wat het is om onder hoge weerstand te voetballen. Daar moeten we snel lering uit trekken, want ook tegen Portugal kunnen we aan de bak. Dat is alleen maar mooi, want het blijft toch een toernooi waar de ontwikkeling centraal staat."

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen