Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mo Allouch: 'Iets extra’s brengen'

KNVB Media
KNVB Media
19 maart 2011, 10:10

Foto:

Mo Allouch is één van de pijlers van Jong Oranje zaalvoetbal. De 21-jarige Tilburger heeft al vijf A-interlands achter zijn naam staan. OnsOranje sprak met hem over Jong Oranje, zijn club CFE Ciba/VDL Groep en het onlangs gehouden EK-kwalificatietoernooi in Rotterdam.

Jong Oranje oefende begin deze week twee keer tegen Slovenië. Maandag verloor het met 1-3 en een dag later, met Allouch als captain, werd met 5-1 gewonnen. ,,Dit is een positieve groep met veel creatieve jongens”, zegt hij tegen OnsOranje.nl. ,,Onze speelwijze ligt in het verlengde van het A-team. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat er spelers doorstromen. Mijn rol in het geheel? Ik heb wat meer ervaring, dus ik moet een voorbeeldfunctie vervullen. Die aanvoerdersband geeft me meer verantwoordelijkheid. Ik moet iets extra’s brengen, al kan ook ik nog veel leren.”

Wisselvallig seizoen

Bij regerend landskampioen CFE Ciba/VDL Groep is Allouch een vaste waarde. Het seizoen kenmerkt zich als wisselvallig. Vooral het begin, met onder meer drie vertrekkende trainers, hakte er in. ,,Het is inderdaad nogal rumoerig geweest, maar sinds de komst van coach Anouk Roest is de rust weergekeerd. Het wordt een hele klus om de play-offs nog te bereiken, maar ik heb er vertrouwen in dat we het gaan halen. Vorig seizoen veranderde alles in goud, nu moeten we er keihard voor werken. Echt elk duel is een finale.”

Zenuwen

Allouch behoorde onlangs tot de selectie van het A-team, dat in Rotterdam een gooi deed naar kwalificatie voor het EK van 2012. Die missie mislukte net, met Allouch als toeschouwer. ,,Ik vond het een hele eer dat ik bij de selectie zat, maar het was jammer dat ik geen speelminuten mocht maken. Op de tribune spelen de zenuwen meer op. Aan de andere kant is het zo dat ik de jongste van de groep was en dat mijn tijd heus nog wel komt. Echt jammer dat we het EK niet hebben gehaald, daar heb ik een paar nachten niet van kunnen slapen.”

Volg ons ook op Twitter!



 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen