Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Spanje was een maatje te groot'

KNVB Media
KNVB Media
9 december 2008, 14:55

Foto:

KNVB-coach Marcel Loosveld toonde zich realist na de verloren EK-ontmoeting met Spanje (1-5). Jong Oranje futsal streed dinsdag voor wat het waard was, maar kwam simpelweg tekort. ,,Fysiek en mentaal zijn de Spanjaarden sterker. Grootste verschil is de beweging zonder bal. Dat beheersen zij tot in de puntjes.”

De grote EK-favoriet kon geen pijn gedaan worden, al vond Loosveld dat zijn ploeg Spanje vooral in de eerste helft goed partij bood. ,,Toen creëerden we 7 á 8 mogelijkheden. Dan moet je natuurlijk scoren. Spanje slaat na iets meer dan twee minuten al wel toe. Weliswaar een dekkingsfout aan onze kant, maar het wordt gelijk afgestraft. We waren zeker niet minder in de eerste twintig minuten. Bemoedigend.”

Na de 0-2 ruststand in Sint-Petersburg probeerde Jong Oranje futsal de aansluitingstreffer te forceren. De krachten vloeiden echter langzaam weg en Spanje liep uit naar een verdiende 1-5. ,,We hebben er alles aan gedaan. In aanleg zijn we gelijkwaardig. Dingen als bewegen zonder bal bepalen dan het verschil. En vergeet niet dat bijna de gehele selectie van Spanje uit professionals bestaat.”

Na twee poulenederlagen, tegen Oekraïne (3-2) en nu dus Spanje, lijkt Jong Oranje futsal zo goed als uitgeschakeld. Alleen als Kazachstan later op de dag wint van Oekraïne, mogen de oranjehemden blijven hopen op plaatsing voor de halve finales. ,,We hebben het niet meer in eigen hand”, besefte Loosveld. ,,Zo lang we niet definitief knock-out zijn, is er nog hoop.”

Die hoop bleek ijdel, want Oekraïne won aan het einde van de middag met 3-0 van Kazachstan, dat donderdag Jong Oranje futsal treft.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen