Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje futsal toont strijdlust

KNVB Media
KNVB Media
1 december 2008, 22:36

Foto:

Jong Oranje futsal sprankelde maandagavond nauwelijks tegen Hongarije. In Boedapest werden andere dingen gevraagd van het team van KNVB-coach Marcel Loosveld. Bloed, zweet en tranen, zoals dat zo mooi heet. De oranjehemden doorstonden de test en behaalden een 2-3 zege.

Zo eindigde de eerste van de twee oefeninterlands in aanloop naar het EK, dat volgende week losbarst, in een benauwde overwinning. ,,Onder moeilijke omstandigheden zijn we koel gebleven. Spelen in Hongarije is altijd lastig. Die jongens blijven doorgaan tot de laatste snik. De laatste vier, vijf minuten stonden we hevig onder druk, maar we hielden stand”, aldus Loosveld.

De belegering van de Hongaren kwam mede door een twijfelachtige rode kaart voor Najib El Allouchi, in de slotminuten. De veldverwijdering paste desondanks wel een beetje in het beeld van de wedstrijd, waarin weinig plaats was voor mooi spel. Jong Oranje futsal moest de mouwen opstropen en deed dat met verve. Sofian El Adel vestigde de aandacht op zich door alle Oranjegoals te produceren.

Terugkeer Allouch

Na elf minuten maakte de aanvaller een 1-0 achterstand ongedaan en na rust schoot El Adel de 1-2 en 1-3 binnen. Hongarije kreeg aansluiting via een tien metertrap en probeerde de gelijkmaker te forceren. In alle hectiek bleef Jong Oranje futsal, met de van een knieblessure teruggekeerde Mohammed Allouch, overeind. ,,Elke speler krijgt van mij een negen voor strijdlust”, toonde Loosveld zich tevreden over de inzet.

Dinsdagavond speelt Jong Oranje futsal opnieuw tegen de Hongaarse leeftijdgenoten, ditmaal in Üllő. Daarna ligt de focus geheel op het EK in Sint-Petersburg. Jong Oranje futsal neemt het in de poule op tegen Oekraïne, Spanje en Kazachstan.

Statistieken:

Hongarije – Jong Oranje futsal 2-3 (1-1).

Scoreverloop: 9. 1-0, 11. El Adel 1-1, 28. El Adel 1-2, 28. El Adel 1-3, 32. 2-3.

Rood: El Allouchi (Nederland).

Startopstelling: Pieter Grimmelius (CFE Ciba/VDL Groep), Oualid Saadouni (K-Kontrol LW United), Najib El Allouchi (FP/Houthalen Genk), Mohammed Attaibi (FC Marlène) en Sofian El Adel (zvv Hovocubo).

Invallers: Yori van der Torren (CFE Ciba/VDL Groep), Roy Huisman (zvv Veerhuys/Desko), Egon Claessen (Amicitia/Bert Zeegers), Amir Molkarai (FC Marlène), Sebastiaan Meijer (zvv Veerhuys/Desko), Martin van Eeuwijk (Bax-Zeefdrukkerij), Jordy van Dinteren (FCK/De Hommel), Bence Mèszaros (ZSW/Oriënt Plaza), Mohamed Allouch (K-Kontrol LW United).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen